Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
06 23 /15:00

B. Netanyahu: ginčas su JAV dėl ginklų tiekimo bus išspręstas artimiausiu metu

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sekmadienį pareiškė, kad ginčas su Jungtinėmis Valstijomis dėl ginklų, susijusių su karu Gazos Ruože, tiekimo vėlavimo netrukus bus išspręstas, įtampai tarp sąjungininkių vis didėjant.
SHAUL GOLAN / AFP
SHAUL GOLAN / AFP

„Maždaug prieš keturis mėnesius smarkiai sumažėjo iš JAV į Izraelį tiekiamos ginkluotės kiekis. Sulaukėme įvairiausių paaiškinimų, bet [...] pagrindinė padėtis nepasikeitė. Atsižvelgdamas į tai, ką išgirdau per pastarąją dieną, viliuosi ir tikiu, kad šis klausimas bus išspręstas artimiausiu metu“, – sakė jis vyriausybės posėdyje.

B. Netanyahu teigė, kad aukščiausio rango Izraelio pareigūnai aukščiausiu lygmeniu įkalbinėja savo kolegas iš JAV dėl greitesnio ginklų tiekimo.

„Kelis mėnesius nesikeičiant situacijai, nusprendžiau ją išreikšti viešai“, – pridūrė jis.

Izraelio lyderis šią savaitę supykdė Vašingtoną savo vaizdo pareiškimu, kuriame apkaltino amerikiečius neperduodant Izraeliui ginklų ir šaudmenų.

JAV pareigūnai teigė nežinantys, apie ką kalbėjo B. Netanyahu.

Naujausi jo komentarai nuskambėjo Izraelio gynybos ministrui Yoavui Gallantui (Joavui Galantui) išskridus į Vašingtoną derėtis dėl karo Gazos Ruože.

B. Netanyahu ketvirtadienį pareiškė, kad žydų valstybei, kovojančiai su „Hamas“ Gazos Ruože ir besikeičiančiai ugnimi su Libano „Hezbollah“ prie šiaurinės sienos, reikia amerikiečių amunicijos kare už savo egzistenciją.

Vašingtonas yra pagrindinis Izraelio karinis rėmėjas, tačiau Baltieji rūmai išreiškė nusivylimą dėl didėjančio civilių aukų skaičiaus Gazos Ruože, kur Izraelis jau daugiau kaip aštuonis mėnesius vykdo operacijas prieš „Hamas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius