Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
16:48 /17:50

B. Netanyahu Iranui: regione nėra vietos, kurios Izraelis negalėtų pasiekti

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pirmadienį perspėjo Iraną, kad Artimuosiuose Rytuose nėra vietos, kuri būtų nepasiekiama jo šaliai, o jo kariuomenei tęsiant smūgius prieš Teherano remiamos grupuotės „Hezbollah“ taikinius Libane.
B. Netanyahu / CHARLY TRIBALLEAU / AFP
B. Netanyahu / CHARLY TRIBALLEAU / AFP

„Artimuosiuose Rytuose nėra vietos, kurios Izraelis negalėtų pasiekti“, – sakė B. Netanyahu anglų kalba įrašytame vaizdo pareiškime, perspėdamas Irano gyventojus, kad Teherano „režimas stumia mūsų regioną vis giliau į tamsą ir vis giliau į karą“.

„Neleiskite nedidelei teokratų grupelei sužlugdyti jūsų vilčių ir svajonių“, – kalbėjo B. Netanyahu.

Pastarosiomis dienomis Izraelis Libane rengė intensyvius oro smūgius prieš „Pasipriešinimo ašį“ – su Iranu susijusių kovotojų grupuočių tinklą regione, įskaitant Siriją, Jemeną ir Iraką.

Penktadienį per Izraelio smūgį Beirute žuvo Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala), Libano kovotojų grupuotės „Hezbollah“, kurią jau daugelį metų ginkluoja ir finansuoja Teheranas, vadovas.

Iranas taip pat pažadėjo atkeršyti už penktadienį kartu su „Hezbollah“ lyderiu žuvusio užsienyje veikiančių Irano Islamo revoliucijos gvardijos pajėgų „Quds“ aukšto rango vado Abbaso Nilforoushano (Abaso Nilforušano) nužudymą.

Savo vaizdo pareiškime B. Netanyahu išreiškė viltį dėl ateities, „kai Iranas pagaliau bus laisvas“, sakydamas, kad tai „įvyks daug greičiau, nei žmonės mano“.

„Viskas bus kitaip, – sakė jis. – Mūsų dvi šalys, Izraelis ir Iranas, gyvens taikoje. Iranas klestės kaip niekada anksčiau.“

Šie B. Netanyahu komentarai pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai pareiškė, kad šalis neplanuoja siųsti savo kovotojų tiesiogiai konfrontuoti su Izraeliu.

„Irano Islamo Respublikai nėra reikalo siųsti papildomų ar savanorių pajėgų“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Nasseras Kanani (Naseras Kananis), pridūręs, kad Libanas ir kovotojai palestiniečių teritorijose „turi galimybių ir jėgų apsiginti nuo agresijos“.

Anksčiau pirmadienį Irano prezidentas Masoudas Pezeshkianas (Masudas Pezeškianas) apsilankė „Hezbollah“ biure Teherane, kad „atiduotų pagarbą“ H. Nasrallah, teigiama vyriausybės interneto svetainėje.

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Ali Chamenėjus), kuris turi lemiamą žodį sprendžiant visus valstybės reikalus, pažadėjo, kad H. Nasrallah mirtis „nenueis veltui“.

A. Khamenei sakė, kad Izraelis yra „per silpnas, kad padarytų didelę žalą tvirtai „Hezbollah“ konstrukcijai Libane“, ir paragino „pasipriešinimo ašį“ palaikyti „Hezbollah“.

„Libanas privers apgailestauti agresorių ir piktąjį priešą“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas