Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:40 /16:13

B. Netanyahu: privalome grąžinti įkaitus iš Gazos Ruožo

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pirmadienį, šaliai minint pirmąsias spalio 7-osios kruvinų „Hamas“ išpuolių metines, pažadėjo sugrąžinti visus įkaitus, kuriuos Gazos Ruože vis dar laiko palestiniečių kovotojai.
Ronen Zvulun / REUTERS
Ronen Zvulun / REUTERS

„Šią dieną šioje vietoje ir daugelyje vietų visoje šalyje prisimename savo žuvusiuosius, įkaitus, kuriuos privalome sugrąžinti, ir didvyrius, kritusius ginant tėvynę ir tautą. Prieš metus išgyvenome siaubingas žudynes“, – sakoma B. Netanyahu pareiškime, kurį išplatino jo biuras.

B. Netanyahu taip pat pareiškė, kad Izraelis keičia saugumo situaciją regione, siekdamas užtikrinti, kad toks išpuolis kaip 2023-iųjų spalio 7-ąją nepasikartotų.

„Keičiame saugumo situaciją mūsų regione; dėl mūsų vaikų, dėl mūsų ateities, kad užtikrintume, jog tai, kas įvyko spalio 7-ąją, nepasikartotų. Niekada daugiau“, – kreipdamasis į savo kabinetą sakė B. Netanyahu, pranešė jo biuras.

Premjero komentarai pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai Izraelio grupė paskelbė apie dar vieno Gazos Ruože laikyto įkaito mirtį.

„Įkaitų ir dingusiųjų šeimų forumo“ duomenimis, 28 metų Idano Shtivi (Idano Štivio), kuris pernai spalio 7-ąją buvo pagrobtas iš muzikos festivalio „Nova“, palaikus vis dar laiko „Hamas“.

2023 metų spalio 7 dienos išpuolio metu žuvo 1 205 žmonės, dauguma jų – civiliai, rodo AFP skaičiavimai, pagrįsti oficialiais Izraelio duomenimis. Į šį skaičių įtraukti ir nelaisvėje nužudyti įkaitai.

Kovotojai pagrobė 251 įkaitą, iš kurių apie 100 vis dar laikomi nelaisvėje Gazos Ruože, įskaitant kelias dešimtis, Izraelio kariuomenės teigimu, žuvusius.

Anot „Hamas“ valdomos palestiniečių teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, per nesiliaujantį Izraelio puolimą Gazos Ruože iki šiol žuvo mažiausiai 41 909 žmonės, dauguma jų – civiliai. Jungtinės Tautos (JT) šiuos duomenis laiko patikimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas