Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

B.Netanyahu viršūnių susitikime pareiškė, kad JAV ir Izraelio aljansas „nepajudinamas“

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu trečiadienį kalbėdamas aukščiausiojo lygio susitikime demokratijos klausimais, kurį sušaukė Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas, išreiškęs susirūpinimą dėl protestus sukėlusių teismų reformų, sakė, kad aljansas su Jungtinėmis Valstijomis yra „nepajudinamas“.
Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu
Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu / „Reuters“/„Scanpix“

„Izraelis ir Jungtinės Valstijos kartais nesutaria, tačiau noriu jus patikinti, kad didžiausios pasaulyje demokratijos ir stiprios, išdidžios bei nepriklausomos demokratijos – Izraelio – aljansas Artimųjų Rytų širdyje yra tvirtas. Niekas negali to pakeisti“, – virtualiose pastabose sakė B.Netanyahu.

Antradienį JAV prezidentas Joe Bidenas įspėjo Izraelį, kad jis „negali toliau“ reikalauti vykdyti prieštaringai vertinamų, šiuo metu sustabdytų teismų reformų, kurios jau kelis mėnesius kelia neramumus ir Vakarų sąjungininkų kritiką.

„Kaip ir daugelis Izraelio rėmėjų, esu labai susirūpinęs... Jie negali toliau eiti šiuo keliu, ir aš tai aiškiai pasakiau“, – teigė J.Bidenas žurnalistams vizito Šiaurės Karolinos valstijoje metu.

„Tikėkimės, kad ministras pirmininkas elgsis taip, kad pabandys rasti tikrą kompromisą, bet tai dar neaišku“, – sakė J.Bidenas ir pridūrė, kad neketina kviesti Izraelio lyderio į Baltuosius rūmus, bent jau „artimiausiu metu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas