Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
17:19 /17:38

B. Netanyahu žada tęsti išpuolius Libane, perspėjo Iraną

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) penktadienį, kreipdamasis į Jungtines Tautas (JT), teigė, kad Izraelis tęs smūgius Libane, „kol pasieksime savo tikslus“.
Pasaulio lyderiai dalyvauja 79-oje JT Asamblėjoje. / Eduardo Munoz / REUTERS
Pasaulio lyderiai dalyvauja 79-oje JT Asamblėjoje. / Eduardo Munoz / REUTERS

„Kol „Hezbollah“ renkasi karo kelią, Izraelis neturi kito pasirinkimo, ir Izraelis turi pilną teisę pašalinti šią grėsmę ir grąžinti mūsų piliečius į saugius namus“, – JT Generalinėje Asamblėjoje sakė B. Netanyahu ir pridūrė, kad operacijos prieš kovotojų grupuotę „bus tęsiamos tol, kol pasieksime savo tikslus“.

Be to, jis perspėjo Iraną, kad Izraelis suduos smūgį, jei jam bus smogta pirmam, ir pareiškė, kad jo šalis gali pasiekti bet kurią Irano dalį.

„Turiu žinią Teherano tironams. Jei smogsite mums, mes smogsime jums, – sakė B. Netanyahu. – Irane nėra vietos, kurios negalėtų pasiekti ilgoji Izraelio ranka, ir tai pasakytina apie visus Vidurinius Rytus.“

Kalbėdamas apie karą Gazos Ruože, premjeras teigė, kad islamistų grupuotė „Hamas“ turi išnykti ir kad ji nedalyvaus atstatant palestiniečių teritoriją, žadėdamas kovoti iki „visiškos pergalės“.

„Jei „Hamas“ liks valdžioje, ji persigrupuos (...) ir užpuls Izraelį vėl, vėl ir vėl (...). Taigi „Hamas“ turi išnykti“, – teigė B. Netanyahu JT būstinėje Niujorke susirinkusiems diplomatams.

Kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje premjeras pradėjo nuo pažado kovoti su šmeižtu šioje pasaulinėje organizacijoje.

Vos jam pradėjus kalbėti iš salės iš karto išėjo daug delegatų.

„Išgirdęs melą ir šmeižtą, skleidžiamą daugelio kalbėtojų šioje tribūnoje apie mano šalį, nusprendžiau atvykti čia ir viską išaiškinti“, – pareiškė jis.

Anot jo, JT tapo „paniekos vertu farsu“, ir pasmerkė nesąžiningą pasaulio institucijos elgesį su jo šalimi.

„Sakau jums: kol su Izraeliu – žydų valstybe – nebus elgiamasi kaip su kitomis tautomis, kol ši antisemitinė pelkė nebus nusausinta, sąžiningai mąstantys žmonės visur JT laikys tik paniekos vertu farsu“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas