Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bachmute kovojantis ukrainietis: vaizdas kaip per Antrąjį pasaulinį karą, žemė nusėta rusų kūnais

Žemė prie Bachmuto buvo visiškai padengta okupantų kūnais. Kai kurie rusų kariai apsimeta mirusiais, kelias valandas slėpdamiesi už lavonų. Kaip pranešė 93-iojo būrio brigados karys, pravarde „Stusas“, Rusija šia kryptimi perkėlė daug karių, tačiau tai nepadidina jos efektyvumo mūšio lauke.
Bachmutas
Bachmutas / Postimees/Scanpix Baltics nuotr.

„Diena beveik nenutrūkstamų kovų. Nežinia, kiek žmonių jie čia suvežė, jų tik daugėja. Į nelaisvę paimti kaliniai sako, kad visame rajone yra 2000 žmonių. Jau pradedame tuo tikėti. Dabar viskas tampa kaip kronikose iš Antrojo pasaulinio karo. Visa žemė nusėta kūnais“, – sakė karys.

Anot jo, į mūšį okupantai eina 10 žmonių grupėmis. Grįžta tik keturi. Iškart į mūšį stoja kita grupė, situacija kartojasi.

„Tokiu formatu praeina diena. Kartais jie šliaužia per mirusius draugus ir pradeda slėptis beveik po jais, kad išgyventų. Kartais atsigula šalia mirusiųjų ir guli valandų valandas“, – pridūrė karys.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos skelbia, kad mūšiai prie Bachmuto itin intensyvūs. Rusijos kariai jau ne pirmą mėnesį bando užimti šį miestą, tačiau Ukrainos pajėgos kol kas sugeba atlaikyti priešo puolimą.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas trečiadienį paskelbė, kad per praėjusią parą jiems pavyko nukauti daugiau nei 400 rusų karių. Didžiausius nuostolius, be kita ko, Rusija patyrė prie Bachmuto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai