Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baleto legenda M.Baryšnikovas: „Donaldo Trumpo retorika primena Sovietų Sąjungą“

Prieš daugiau nei keturis dešimtmečius Jungtinėse Amerikos Valstijose prieglobsčio pasiprašęs rusų baletmeisteris Michailas Baryšnikovas pareiškė, kad dabartinio respublikonų kandidato į prezidento postą Donaldo Trumpo retorika jam primena sovietinius laikus, rašo politico.eu.
Michailas Baryšnikovas
Michailas Baryšnikovas / „Scanpix“/„Mavrixonline.com“ nuotr.

68-erių metų legendinis choreografas ir aktorius M.Baryšnikovas trečiadienį išplatino vaizdo įrašą, kuriame parėmė demokratų kandidatę Hillary Clinton ir paskelbė, kad D.Trumpas yra „pavojingas totalitarinis oportunistas“.

Rygoje gimusio M.Baryšnikovo teigimu, būtent tokie žmonės kaip D.Trumpas verčia žmones bėgti iš savo gimtųjų valstybių.

„Prieš 42 metus aš pasprukau iš valstybės, kuri statė sienas, į tokią, kuri yra be jų. Bet dabar, būdamas JAV piliečiu, aš pirmą kartą girdžiu retoriką, kuri man primena jaunystės laikus sovietų sistemoje, kur būti kitokiu buvo ir vis dar yra nusikaltimas“, – kalbėjo choreografas.

M.Baryšnikovas prieglobsčio Šiaurės Amerikoje pasiprašė 1974 metais gastroliuodamas su Kirovo baletu. Po 12 metų jis tapo natūralizuotu JAV piliečiu.

„Amerika, kurią myliu, priima visus žmones, nepaisant jų tautybės, religijos, gerbia visas raiškos formas. Amerika priėmė mane, imigrantą, ir suteikia mano gyvenimui galimybę“, – emocingai kalbėjo M.Baryšnikovas.

Jo teigimu, H.Clinton tiki būtent tokia Amerika ir dėl jos kovoja jau penkiasdešimt metų.

Choreografas pabrėžė, kad paremti demokratų kandidatę jį paskatino D.Trump „flirtas su Kremliumi“.

VIDEO: Mikhail Baryshnikov - #ITrustHer by Humanity for Hillary

„Aš niekada anksčiau viešai nerėmiau jokio politiko ir nedalyvavau politiniame gyvenime daugiau kaip balsavimo forma, bet šis vaizdo klipas yra tiesioginis kreipimasis: privalome išrinkti Hillary Clinton prezidente lapkričio mėnesį“, – aiškino M.Baryšnikovas.

Pats D.Trumpas neigia savo simpatijas Kremliui ir Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Jis tikino, kad griežta migracijos politika padėtų suvaldyti nusikalstamumą, kurį JAV tariamai skatina nevaldomai plūstantys meksikiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas