Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltaodis policininkas konflikto metu JAV nušovė juodaodį pakrantės sargybos veteraną

Byla, sukrėtusi Šiaurės Čarlstono miestą JAV, įgavo naują pagreitį, kai buvo išplatintas vaizdo įrašas, kuriame matoma kaip baltaodis policininkas paleidžia juodaodžiui įtariamajam aštuonis šūvius į nugarą, rašo „The Post and Courier“.
Policininkas M.T.Slageris po aštuonių šūvių toliau vaidino suėmimo procesą.
Policininkas M.T.Slageris po aštuonių šūvių toliau vaidino suėmimo procesą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

33 metų Šiaurės Čarlstono miesto pareigūnas Michaelas T.Slageris susikivirčijo su 50-mečiu pakrantės sargybos veteranu Walteriu L.Scottu. Šiam bėgant nuo pareigūno, M.T.Slageris paleido net aštuonis šūvius.

Keturios kulkos pataikė į nugarą, viena – į ausį. Pripuolęs prie nušauto juodaodžio pareigūnas dar surakino jo rankas antrankiais, vaizduodamas suėmimo procesą.

Šį įvykį nufilmavo pro šalį ėjęs žmogus, kuris po į viešumą iškeltos bylos susisiekė su W.L.Scotto šeima ir perdavė jiems įrašą. 

Išplatintas vaizdo įrašas, parodantis tikrąją įvykių eigą, paneigė pareigūno parodymus, kuriuose jis aiškino, kad W.L.Scottas priešinosi, o jis šovė tik savigynos tikslais. Po išplatinto vaizdo įrašo nuomonę pateikė ir Šiaurės Čarlstono meras.

„Kai esi neteisus, tai turi pripažinti, kad esi neteisus“, – kalbėjo Keithas Summey. „Jei padarei neteisingą sprendimą, nesvarbu, ar dirbdamas teisėsaugoje, ar būdamas paprastu piliečiu, turi su juo gyventi“, – kalbėjo miesto vadovas.

W.L.Scotto nužudymas – dar vienas baltaodžių pareigūnų išpuolių prieš juodaodžius įtariamuosius atvejis. Praėjusiais metais tokie incidentai jau nuskambėjo protestais Fergusone, Misūryje, bei daugelyje kitų JAV miestų. 

VIDEO: Šiaurės Čarlstono mieste policininkas nušovė juodaodį pakrantės sargybos veteraną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne