Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusija atims buvusių milicininkų pensijas, jei jie išvyks į ES ar JAV

Baltarusijos Nacionalinio susirinkimo (aukštųjų parlamento rūmų) taryba pritarė įstatymui dėl pensijų atėmimo buvusiems teisėsaugos pareigūnams, jei jie išvyksta į „nedraugiškas“ šalis.
OMON pareigūnai Minske
OMON pareigūnai Minske / TASS nuotr.

Dokumente numatytos lengvatos Baltarusijoje gyvenantiems buvusiems teisėsaugos pareigūnams ir jų šeimos nariams. Jei jie išvyks į vadinamąsias nedraugiškas šalis, šių lengvatų neteks, skelbia transliuotojas „Nastojaščeje vremia“.

Kalba eina apie Vidaus reikalų ministerijos, Tyrimų komiteto, Valstybinio teismo ekspertizės komiteto ir finansų tyrimo įstaigų darbuotojus ir kt.

„Tai susiję su tais žmonėmis, kurie dabar nusprendžia išvykti iš Baltarusijos. Jie turėtų suprasti, kad negaus pensijos“, – sakė Baltarusijos užsienio reikalų ir nacionalinio saugumo komisijos pirmininko pavaduotojas Valerijus Haidukevičius.

Baltarusijos valdžios institucijos „nedraugiškomis“ laiko Europos Sąjungos šalis, JAV, Albaniją, Jungtinę Karalystę, Islandiją, Kanadą, Lichtenšteiną, Norvegiją, Šiaurės Makedoniją, Serbiją, Juodkalniją ir Šveicariją.

2020 m. jėgos struktūrų darbuotojai, remiantys protestuotojus prieš Aliaksandro Lukašenkos režimą, sukūrė BYPOL iniciatyvą. Ji užsiima represijų Baltarusijoje demaskavimu. BYPOL atstovai, be kita ko, atskleidė aktyvisto Ramano Bandarenkos nužudyme Minske dalyvavusių asmenų tapatybę. 2023 m. birželį BYPOL buvo padalinta į BYPOL fondą ir BELPOL asociaciją.

2021 m. Baltarusijos vidaus reikalų ministerija pripažino BYPOL „ekstremistine formuote“. 2022 m. rugpjūtį BYPOL ir jos struktūros Baltarusijoje buvo pripažintos „teroristine organizacija“. 2023 m. birželį Minsko miesto teismas už akių nuteisė buvusį Kovos su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija generalinės valdybos pareigūną ir vieną iš fondo įkūrėjų Stanislavą Luponosavą 18-ai metų sustiprinto režimo kolonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas