Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusijoje – dešimtys baudžiamųjų bylų už kainų didinimą

Baltarusijos teisėsauga baudžiamąją bylą dviem tinklo „Dobronom“ atsakingiems darbuotojams, kurie kaltinami spalio 6–7 d. padidinę ne mažiau kaip 30 prekių kainas, praneša opozicinis leidinys „Nasha Niva“.
Referendumas Baltarusijoje
Baltarusija / „Scanpix“ / TASS

A.Lukašenka apie draudimą didinti kainas paskelbė spalio 6 d., bet jo nurodymas oficialiai buvo paskelbtas spalio 17 d. Tačiau pareigūnai teigia, kad kainos buvo didinamos sąmoningai ir kad kaltinamieji tariamai žinojo apie draudimą didinti kainas.

Spalio 16 d. finansų policija taip pat surakino antrankiais vaistinių tinklo direktoriaus pavaduotoją. Valstybinės žiniasklaidos žurnalistai jo kaltę formuluoja taip: „Jis nesistengė užkirsti kelio kainų padidėjimui.“

Anot teisėsaugos, 11-oje vieno iš sostinės vaistinių tinklų vaistininkai padidintomis kainomis pardavinėjo mažiausiai 65 pavadinimų maisto papildus ir vaistus.

Valstybinės žiniasklaidos duomenimis, jau iškelta daugiau kaip 30 baudžiamųjų bylų dėl per didelių kainų. Buvo sulaikyta daugiau kaip 20 atsakingų darbuotojų.

„Nuo spalio 6 dienos uždraudžiamas bet koks kainų kilimas. Uždraudžiamas! Nuo šiandien. Ne nuo rytojaus, o nuo šiandien. Kad per parą nepakeltų kainų“, – pareiškė jis per susitikimą su vyriausybės atstovais, atsakingais už ekonomikos reikalus.

Anot A.Lukašenkos, vartotojų kainos Baltarusijoje „kelia pasipiktinimą“ ir per metus pakilo 18 procentų.

„Brangsta mėsa, pieno produktai, vištiena... Minske pastarosiomis dienomis trūko kiaušinių“, – spalio 6 d. pareiškė Baltarusijos autoritarinis lyderis.

„Užduotis yra iki kitų metų grįžti prie 7–8 proc. infliacijos lygio“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas