Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusijos valdžia šalies žmonėms blokuoja prieigą prie žiniasklaidos portalų ir VPN paslaugų

Socialiniuose tinkluose dalijamasi informacija, kad Baltarusijoje nebeveikia „Radio Svoboda“ naujienų portalo svoboda.org svetainė ir dar 73 internetiniai puslapiai, tarp jų - naujienų portalai, kandidatų į prezidentus puslapiai, VPN ar saugaus e.pašto paslaugų tiekėjai.
Baltarusija. Aštunta protestų diena
Protestai Baltarusijoje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Svoboda.org svetainėje šeštadienį nurodoma, kad portalas baltarusiams neprieinamas, taip pat ir dar 40 leidinių šalyje.

„Prieiga prie informacijos išteklių remiantis Baltarusijos Respublikos Informacijos ministerijos sprendimu, priimtu pagal Baltarusijos Respublikos įstatymą „Dėl visuomenės informavimo priemonių“, - tokį gautą pranešimą pasidalijo svoboda.org.

Į blokuojamų svetainių sąrašą esą taip pat įtrauktos „Belsat“, „Euroradio“, „Mediazona“ svetainės, sporto svetainės „Sports.ru“ padalinys Baltarusijoje „Tribuna“, taip pat agentūra „Regnum“ bei kiti leidiniai. Apribota prieiga ir prie opozicijos kandidatų į prezidentus asmeninių svetainių, tarp jų Viktoro Babariko, Valerijaus Cepkalos, Nikolajaus Statkevičiaus.

Anksčiau portalas svoboda.ru buvo pranešęs apie tai, kad sulaikyti radijo žurnalistai Minske buvo ištremti iš šalies.

„Twitter“ socialiniame tinkle baltarusiai skundžiasi, kad be daugelio svetainių, neveikia ir VPN ar saugaus elektroninio pašto paslaugos, tarp jų „Psiphon“, „ProtonMail“, „TutaNota“, „SafeVPN“ ar pan.

Tuo pat metu Lenkijos radijas paleido atskirą programą, kurioje įtraukė naujienas baltarusiams „Lenkijos Radijo 1“ programoje, pranešė polskieradio24.pl.

Baltarusijoje tęsiasi politinė krizė, kuri prasidėjo po prezidento rinkimų rugpjūčio 9 d. Rinkimų komisija paskelbė prezidento Aliaksandro Lukašenkos, kuris šalį valdo 26 metus, tariamą pergalę, tai šalyje sukėlė masinius protestus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas