Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusių opozicionierius aptarė Varšuvoje ES vaidmenį sprendžiant Baltarusijos krizę

Baltarusijos opozicijos atstovas Pavelas Latuška aptarė su Lenkijos lyderiais potencialų Europos Sąjungos tarpininkavimą sprendžiant Baltarusiją apėmusią politinę krizę.
Pavelas Latuška Varšuvoje
Pavelas Latuška Varšuvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė P.Latuška, trečiadienį ir ketvirtadienį jis susitiko Lenkijoje su aukšto rango šalies pareigūnais, įskaitant prezidento administracijos vadovą, premjero kanceliarijos vadovą, užsienio reikalų viceministrą, Seimo vicepirmininką ir kitus parlamentarus.

„Buvo išdėstyti pagrindiniai visuomenės reikalavimai, reiškiami per tūkstančius demonstracijų skirtinguose Baltarusijos miestuose.

Buvo aptartas galimo Europos Sąjungos tarpininkavimo būdas krizei išspręsti. Lenkijos valdžios atstovai pabrėžė, kad Baltarusijos visuomenės labui svarbu sureguliuoti padėtį Baltarusijos vidaus politiniame lauke“, – pabrėžė opozicionierius.

Ji taip pat informavo apie Koordinacinės tarybos, suburtos opozicijos po rugpjūčio 9-ąją įvykusių ginčijamų Baltarusijos prezidento rinkimų, požiūrį į krizės sprendimą.

Be to, P.Latuška su lenkų vicepremjeru ir kultūros ministru Piotru Glinskiu aptarė galimybę surengti gastroles Lenkijos teatruose Baltarusijos Jankos Kupalos teatro artistams.

Trupė savo noru paliko teatrą po to, kai P.Latuška buvo atleistas iš teatro direktoriaus pareigų.

P.Latuška po savo kelionės į Lenkiją penktadienį ketina apsilankyti Lietuvoje. Vilniuje jis planuoja dalyvauti virtinėje susitikimų Užsienio reikalų ministerijoje ir Seime, o paskui ketina sugrįžti į Minską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas