Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„BaltCap“ galės sparčiau plėstis Europos rinkose

 Estijos finansų priežiūros institucija EFSA didžiausiai Baltijos šalių privataus kapitalo fondų valdytojai „BaltCap“ suteikė visos apimties alternatyvių investicijų fondų valdytojo licenciją (AIFM), pranešė „BaltCap“.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Vadovaujantis „BaltCap“ partneris Simonas Gustainis sako, kad licencija žymi naują organizacijos ir verslo augimo etapą – leis sparčiau plėstis Europos rinkose.

„Licencija padės mums siekiant transformuoti regiono įmones, ugdant tarptautinių rinkų čempionus ir suteikiant išskirtines galimybes mūsų investuotojams“, – pranešime sakė S. Gustainis.

Tai pirmoji visos apimties AIFM licencija Estijos įmonei – ji rodo, kad fondų valdytojas iš gana riboto reguliavimo režimo, taikomo mažų alternatyvių investicijų fondams, kurių valdomo turto vertė neviršija 500 mln. eurų, įžengia į griežto reguliavimo EFSA priežiūros zoną.

AIFM licencijavimo reikalavimai aprėpia daugelį veiklos aspektų, įskaitant rizikos valdymą, atskaitingumą, investuotojų teisių apsaugą, veiklos procedūras ir kapitalo reikalavimus.

„BaltCap“ turi biurus Taline, Rygoje, Vilniuje, Helsinkyje, Stokholme ir Varšuvoje, juose dirba 40 žmonių komanda.

Šiuo metu fondas yra pritraukęs 700 mln. eurų į 4 skirtingų strategijų fondus, orientuotus į įmonių įsigijimą, infrastruktūros investicijas, plėtros ir rizikos kapitalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas