Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Baltieji rūmai: derinamas J.Bideno ir V.Zelenskio susitikimas

JAV prezidento Joe Bideno administracija dirba dėl susitikimo su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu kitą savaitę. Tikėtina, kad derybos galėtų įvykti NATO aukščiausiojo lygio susitikimo Vašingtone kuluaruose.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir JAV prezidentas Joe Bidenas
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir JAV prezidentas Joe Bidenas / „Zuma press“/„Scanpix“

Aukšto rango Baltųjų rūmų pareigūnas sakė, kad J. Bidenas susitiks su NATO lyderiais liepos 9 d. per renginį, skirtą aljanso 75-mečiui paminėti. Liepos 10 d. aukščiausiojo lygio susitikime jis pasveikins Švediją kaip naujausią NATO narę ir tą patį vakarą Baltuosiuose rūmuose surengs bendrą vakarienę.

Liepos 11 d. planuojami susitikimai su ES atstovais ir Aljanso partneriais: Australija, Japonija, Korėja ir Naująja Zelandija, o po pietų įvyks NATO ir Ukrainos tarybos posėdis.

Po to JAV prezidentas surengs renginius, kuriuose dalyvaus beveik 20 sąjungininkių ir partnerių, pasirašiusių saugumo susitarimus su Kyjivu.

"Nors prezidento darbotvarkė bus gana įtempta, dirbame siekdami aukščiausiojo lygio susitikimo kuluaruose surengti susitikimus su įvairiais pasaulio lyderiais, įskaitant prezidentą V. Zelenskį. Ir artimiausiomis dienomis turėsime daugiau informacijos apie juos, kuria pasidalysime", - sakoma pareiškime.

Šiaurės Atlanto aljanso vadovai susitiks liepos 9 d., aukščiausiojo lygio susitikimas truks tris dienas. Taip pat žinoma, kad kvietimą gavo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Kijevas žino, kad Ukraina šiemet kvietimo į NATO negaus, tačiau ukrainiečiai norėtų matyti ryžtingus Jungtinių Valstijų žingsnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams