Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltieji rūmai: J. Bidenas dalyvavo FTB ir JAV slaptosios tarnybos vadovų pasitarime

Baltieji rūmai sekmadienį paskelbė, kad Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) dalyvavo FTB ir JAV slaptosios tarnybos vadovų pasitarime po to, kai mitinge buvo sužeistas eksprezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas). 
Tom Brenner / via REUTERS
Tom Brenner / via REUTERS

Išplatintame pranešime teigiama, kad susitikime taip pat dalyvavo JAV viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris), JAV generalinis prokuroras ir kiti aukščiausio rango saugumo pareigūnai. 

Per chaotišką ir šokiruojantį šeštadienio incidentą Pensilvanijos valstijos Batlerio mieste, kur vyko respublikono rinkiminis mitingas, D. Trumpui sužalota ausis.

78 metų buvęs prezidentas kruvinu veidu buvo skubiai nuvestas nuo mitingo scenos. Šaulys nukautas, o vienas renginio dalyvis žuvo, dar du žiūrovai buvo sunkiai sužeisti.

Pasikėsinimas sukėlė šoko bangą visame pasaulyje – daugybės šalių vadovai griežtai pasisakė prieš politinį smurtą ir išreiškė paramą nukentėjusiesiems.

Anksčiau sekmadienį J. Bidenas, kuriam veikiausiai teks susigrumti su D. Trumpu per lapkritį vyksiančius JAV vadovo rinkimus, pareiškė, kad „Amerikoje nėra vietos tokiam smurtui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?