Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltieji rūmai pasmerkė ginklų lobistų reklamą, kaltinančią prezidentą Baracką Obamą veidmainiavimu dėl Slaptųjų tarnybų jo dukterims pasiūlytos apsaugos

Baltieji rūmai trečiadienį pasmerkė ginklų prekybos lobistų reklamą, kaltinančią prezidentą Baracką Obamą veidmainiavimu dėl Slaptųjų tarnybų jo dukterims pasiūlytos apsaugos, ir pavadino ją „bjauria ir bailia“.
JAV prezidentas Barackas Obama su šeima
JAV prezidentas Barackas Obama su šeima / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Daugelis amerikiečių sutinka, kad prezidento vaiku nereikėtų naudotis kaip marionete politinėje kovoje. Tačiau nueiti taip toli, kad prezidento vaikų saugumą paversti puolamosios reklamos objektu, yra bjauru ir bailu“, – pareiškė Baltųjų rūmų atstovas Jay Carney.

Likus kelioms valandoms iki B. Obamos žadėto paviešinimo apie būdus, kurie padėtų išvengti tokių žudynių, kaip buvo praėjusį mėnesį Niutauno pradinėje mokykloje, Konektikuto valstijoje, Nacionalinė šaulių asociacija (National Rifle Association) paskelbė vaizdo klipą, kuriame minimos B.Obamos dvi mokyklinio amžiaus dukterys.

„Ar prezidento vaikučiai yra svarbesni už jūsiškius?“ – klausiama 35 sekundžių reklamoje, platintoje per televiziją ir internetu.

„Tai kodėl jis yra toks skeptiškas dėl ginkluotos apsaugos mūsų mokyklose, kai jo paties vaikučius saugo ginkluoti sargybiniai jų mokyklose? Ponas Obama reikalauja, kad turtingieji sumokėtų savąją sąžiningą mokesčių dalį, bet jis pats yra elitinis veidmainis, kai kalbama apie sąžiningą saugumo dalį“, – sakoma reklamoje.

Du B.Obamos vaikai lanko privačią mokyklą Vašingtone, Kolumbijos apygardoje, ir juos saugo Slaptoji tarnyba.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas