Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltųjų rūmų personalui gali vadovauti buvęs radikalių dešiniųjų portalo „Breitbart News“ strategas

„Breitbart News“ dėka „Fox News“ atrodo kaip BBC – tokiu juokeliu jau ne pirmi metai dalinasi liberalesni amerikiečiai, gerbiantys britų visuomeninį transliuotoją už objektyvumą. Dabar panašu, kad išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas naujuoju Baltųjų rūmų personalo vadovu gali pasirinkti būtent šio radikalių dešiniųjų tinklalapio buvusį strategą – Stepheną Bannoną, rašo CNN.
Stephenas Bannonas
Stephenas Bannonas / „Scanpix“/AP nuotr.

S.Bannonas „Breitbart News“ vadovavo iki pat rugpjūčio, kuomet D.Trumpas pasirinko jį diriguoti prezidento rinkimų kampanijai.

Regis, išrinktajam prezidentui S.Bannono darbas patiko – juk rinkimai laimėti. Tad dabar, anot CNN šaltinių, D.Trumpas jau svarsto skirti jam naujas svarbias pareigas.

Baltųjų rūmų personalo vadovas itin artimas prezidentui – jis turi pasirūpinti, kad sklandžiai veiktų gana sudėtingas JAV lyderio administracijos mechanizmas.

„Scanpix“/AP nuotr./Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas

Tiesa, CNN šaltiniai teigia, kad dalis D.Trumpą supančių žmonių nėra patenkinti S.Bannono kandidatūrą ir mano, kad jis nėra tinkamiausias pretendentas užimti įtakingą poziciją.

Kol kas sprendimas nėra priimtas, tačiau akivaizdu, kad D.Trumpui jau greitai teks rinktis, kokia komanda apsistatyti – ar kraštutiniais dešiniaisiais, kurie įkvėpė jo kampaniją, ar respublikonų profesionalais, kurie žino, kas yra kas Vašingtone.

Manoma, kad į Baltųjų rūmų personalo vadovo postą pretenduoja ir Respublikonų nacionalinio komiteto pirmininkas Reince'as Priebusas. Jis per kampaniją nesitraukė nuo D.Trumpo ir padėjo strategams sutelkti dėmesį į svarbiausias svyruojančias valstijas per rinkimus.

Manoma, kad į Baltųjų rūmų personalo vadovo postą pretenduoja ir Respublikonų nacionalinio komiteto pirmininkas Reince'as Priebusas.

„Breitbart News“ profesionalių žurnalistų net nelaikomas naujienų portalu. Tinklalapis dažnai skleidžia įvairias sąmokslo teorijas ir yra vadinamas Alternatyvios dešinės (Alt-right) judėjimo platforma.

„The New York Times“ šį portalą yra pavadinęs „pakraščio dešiniųjų prieglobsčiu“. „Breitbart News“ įkūrėjas Andrew Breitbartas, kuris 2012 metais mirė, 2010-aisiais pareiškė esąs nusiteikęs „sunaikinti senąją žiniasklaidą.

Alternatyva tradicinei žiniasklaidai prisistatantys „Breitbart News“ vadovai, kaip pernai rugpjūtį rašė „BuzzFeed“, galimai ėmė iš D.Trumpo pinigus už milijardieriui palankius reportažus.

Šių metų pavasarį kilus skandalaui dėl buvusio D.Trumpo kampanijos vadovo Corey Lewandowski elgesio su „Breitbart News“ reportere Michelle Fields, iš portalo pasitraukė keliolika redaktorių ir žurnalistų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Corey Lewandowski
AFP/„Scanpix“ nuotr./Corey Lewandowski

Jie pareiškė, kad S.Bannnonas „pavertė tinklalapį D.Trumpo propagandos šaukliu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas