Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bangladešo sostinėje didžiulis gaisras sunaikino drabužių turgų

Šimtai Bangladešo ugniagesių gelbėtojų antradienį kovojo su liepsnomis, įsisiautėjusiomis populiariame drabužių turguje sostinėje Dakoje ir juoduose dūmuose paskandinusia seniausius miesto rajonus.
Bangladešo sostinėje didžiulis gaisras sunaikino drabužių turgų
Bangladešo sostinėje didžiulis gaisras sunaikino drabužių turgų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kol kas apie žuvusiuosius nepranešama, tačiau parduotuvių savininkai ir ugniagesių atstovai žurnalistams sakė, kad garsusis „Bongo Bazar“ ir trys gretimi turgūs per gaisrą, kilusį auštant, buvo beveik visiškai sunaikinti.

Ryte gatvėse kilo nepasitenkinimo šurmulys, o grupė parduotuvių savininkų mėtė akmenis į ugniagesius, supykę dėl laiko, kurio prireikė gaisrui suvaldyti.

„Mes juos išsklaidėme“, – sakė policijos atstovas spaudai Faruqas Ahmedas ir pridūrė, kad tvarkai palaikyti ir plėšikavimui sustabdyti buvo pasiųsta apie 450 pareigūnų.

Priešgaisrinės tarnybos viršininkas Mainas Uddinas žurnalistams sakė, kad 600 ugniagesių iš viso miesto po daugiau nei šešių valandų suvaldė gaisrą, kurį šimtai smalsuolių stebėjo nuo netoliese esančios estakados.

Jis sakė, kad „entuziastinga minia ir vandens trūkumas“ bei stiprus vėjas apsunkino kovą su ugnimi.

Imago / Scanpix nuotr./Bangladešo sostinėje didžiulis gaisras sunaikino drabužių turgų
Imago / Scanpix nuotr./Bangladešo sostinėje didžiulis gaisras sunaikino drabužių turgų

M.Uddinas pridūrė, kad 2019 metais daugiausia iš lentų ir skardos pastatytas „Bongo Bazar“, kuriame įrengta šimtai mažų prekystalių, buvo įvardytas kaip keliantis gaisro pavojų ir nuo to laiko jam ne kartą buvo siunčiami įspėjamieji laiškai.

Policijos inspektorius Bacchu Mia sakė, kad per gaisrą nukentėjo mažiausiai 11 žmonių, įskaitant penkis ugniagesius, tačiau nė vieno jų būklė nėra kritinė.

Savininkai teigė, kad keturiuose turguose, esančiuose viename judriausių Dakos rajonų, kuriame įsikūręs prestižiškiausias šalies universitetas ir nacionalinės policijos būstinė, buvo tūkstančiai drabužių parduotuvių.

XX amžiaus devintajame dešimtmetyje pastatytas „Bongo Bazar“ yra populiari vakarietiškų mados prekių ženklų, tokių kaip „Tommy Hilfiger“, išparduotuvė, kurioje prekiaujama drabužiais, pagamintais miesto drabužių fabrikuose, bet neatitinkančiais eksporto standartų.

Susirūpinę parduotuvių savininkai žurnalistams pasakojo, kad dėl gaisro jie liko be pinigų prieš Id al Fitrą – musulmonų šventę, žyminčią Ramadano pabaigą ir didžiausią religinę šventę šalyje.

„Pasiskolinau 1,5 mln. takų (virš 13 tūkst. eurų), kad galėčiau nusipirkti drabužių Id al Fitrui, – sakė vienas verslininkas. – Praradau viską.“

Bangladeše dažnai kyla pastatų gaisrai ir sprogimai dėl nesandarių dujų balionų, sugedusių oro kondicionierių ir blogos elektros instaliacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento