Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BBC analizė: Rusija mūšyje dėl Vuhledaro prarado tūkstančius karių

Rusijos kariuomenė mūšiuose dėl Vuhledaro miesto Donecko regione neteko tūkstančių karių.
Vuhledaras
Vuhledaras / Socialinių tinklų nuotrauka

BBC Rusijos tarnybos duomenimis, atsižvelgiant į sunkiai sužeistus, žuvusius ir dingusius be žinios, vien 155-oji ir 40-oji jūrų pėstininkų brigados prie Vuhledaro galėjo netekti daugiau kaip 2 100 žmonių.

Pabrėžiama, kad Rusijos nuostoliai per užsitęsusius Vuhledaro puolimus neapsiriboja vien šių brigadų kariais. Daug nuostolių mūšiuose dėl Vuhledaro patyrė ir Rusijos motorizuotasis šaulių batalionas „Alga“ – žuvo mažiausiai 27 kariai, daugiau kaip 60 buvo sužeisti, o keliolika yra laikomi dingusiais be žinios.

Leidinyje pažymima, kad, remiantis atvirais duomenimis, pavyko patvirtinti, jog 155-oji jūrų pėstininkų brigada neteko mažiausiai 211 jūrų pėstininkų, kurie žuvo, ir 42 dingo be žinios, o 40-oji juodųjų berečių brigada skaičiuoja 72 žuvusius karius ir karininkus.

Taip pat nustatyta, kad tarp žuvusiųjų buvo 19 karininkų, tarp jų – vieno iš batalionų vadas Cyrenas Lubsanovas.

„155-osios ir 40-osios brigadų žuvusiųjų skaičius, kurį nustatėme, apima tik tuos kariškius, apie kurių žūtį buvo pranešta... ir kurių tarnybos vietą galėjome patvirtinti. Tikrasis „Juodųjų berečių“, žuvusių per Vuhledaro puolimą, skaičius gali būti maždaug dvigubai didesnis – apie 570 žmonių...

Atsižvelgiant į dingusius be žinios, kurių dauguma greičiausiai žuvo, tikrasis jūrų pėstininkų, žuvusių per Vuhledaro puolimą, skaičius gali išaugti ir iki 700 žmonių“, – rašoma leidinyje.

Leidinyje pabrėžiama, kad neįmanoma patikimai nustatyti sunkiai sužeistų 155-osios ir 40-osios jūrų pėstininkų brigadų karių skaičiaus, todėl, atsižvelgiant į visus turimus duomenis, dėl sužeidimų galutinai iškritusių iš rikiuotės 155-osios ir 40-osios brigadų karių skaičius gali siekti apie 1400 žmonių, o bendras „Juodųjų berečių“ nuostolių skaičius prie Vuhledaro siekia 2100 žmonių, o tai yra iki 40 proc. reguliariojo dalinių personalo.

Priminsime, kad, kaip rašė UNIAN, spalio 2 d. operatyvinė-strateginė pajėgų grupė „Chortica“ pranešė, kad gynybos pajėgų daliniai paliko Vuhledarą.

Kaip pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasitraukimas iš Vuhledaro buvo teisingas žingsnis siekiant išsaugoti Ukrainos karių gyvybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas