Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Be žodžių: V.Putinas ciniškai pasisakė apie karą Ukrainoje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, sakydamas kalbą G20 aukščiausiojo lygio susitikime, padarė naują cinišką pareiškimą apie Ukrainą. Jis kalbėjo apie derybas, pažymėdamas, kad Kremlius jų neatsisakė, bei pareiškė, kad „turėtume galvoti, kaip sustabdyti šią tragediją“.

Apie tai pranešė naujienų agentūra „RBK-Ukraina“.

Kalbėdamas per vaizdo ryšį G20 aukščiausiojo lygio susitikime Kremliaus vadovas neišvengė karo Ukrainoje, kurį sukėlė Rusija, temos. Jis ciniškai pareiškė, kad reikėtų „galvoti, kaip sustabdyti šią tragediją“.

„Kariniai veiksmai visada yra konkrečių žmonių, konkrečių šeimų ir visos šalies tragedija. Be abejo, turėtume galvoti, kaip sustabdyti šią tragediją. Beje, Rusija niekada neatsisakė taikos derybų su Ukraina“, – dar vieną absurdo dozę paskelbė V.Putinas.

VIDEO: V.Putino cinizmas dėl karo Ukrainoje: „Turėtume galvoti, kaip sustabdyti šią tragediją“

Karą tarp Izraelio ir „Hamas“ jis taip pat įtraukė į agresijos prieš Ukrainą kontekstą, brėždamas paraleles su vadinamuoju „perversmu“ Ukrainoje (taip Kremlius vadina protestus Maidane, po kurių prorusiškas prezidentas Viktoras Janukovyčius 2014 m. pabėgo į Rusiją, – red. past.) ir „gyventojų naikinimu Palestinoje“.

„Karas Ukrainoje negali nešokiruoti, o perversmas Ukrainoje ir civilių gyventojų naikinimas ten ir Palestinoje nešokiruoja?“ – pridūrė V.Putinas.

Ukraina neveda derybų su Rusija

Reikėtų pažymėti, kad Kremliaus valdžia kartkartėmis griebiasi tokių pareiškimų, kaip „pasirengimas derėtis su Ukraina“, tačiau tik tokiomis sąlygomis, kokių reikalauja Maskva.

Prasidėjus plataus masto invazijai, Ukrainos pusė stengėsi derėtis, kad būtų užkirstas kelias eskalacijai. Dabar ir jau kurį laiką tarp Kyjivo ir Maskvos nevyksta jokios derybos dėl taikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas