Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 09

Bėgantys rusai plūsta į Vidurinę Aziją: „antrarūšės“ šalys staiga tapo patrauklios

Nuomos kainos pašoko į viršų, ir nei prabangūs viešbučiai, nei apšiurę nakvynės namai nebeturi laisvų lovų.
Kirgizija
Kirgizija / 123rf.com nuotr.

Dulkėtose, saulės nutviekstose Kirgizijos sostinės Biškeko gatvėse būriai jaunų migrantų, beveik visi – vyrai, klajoja be tikslo, pasimetę po to, kai jų pasaulis apvirto aukštyn kojomis ir jiems teko rinktis skubotą, pačių pasirinktą tremtį į šią skurdžią, atokią šalį, kurią anksčiau ne visi galėdavo lengvai rasti žemėlapyje.

Palikę dažnai gerai apmokamus darbus ir šeimas dešimtys tūkstančių jaunų rusų iš įvairių miestų nuo Maskvos iki Vladivostoko, išsigandę, kad bus išsiųsti į kautynes ​​Ukrainoje, lėktuvais, automobiliais ir autobusais plūsta į Vidurinę Aziją.

Dėl šio antplūdžio šalis, kuri ilgą laiką buvo niekinama kaip atsilikusi ir vertinga tik kaip pigios darbo jėgos šaltinis, virto mažai tikėtinu ir dažniausiai svetingu prieglobsčiu rusų vyrams.

Kai kurie jų neturtingi, bet daugelis gana pasiturintys ir gerai išsilavinę, ir visus jungia vienas tikslas – beviltiškas noras pabėgti nuo Rusijos prezidento Vladimiro Putino karo Ukrainoje.

„Kiekvieną dieną žiūriu į giedrą dangų ir dėkoju, kad esu čia“, – sakė renginių organizatorius iš Maskvos Denisas, kuris penktadienį prisijungė prie daugybės kitų atvykėlių iš Rusijos viename Biškeko bare, kad pasidžiaugtų pabėgimu ir apsikeitė patarimais apie nakvynės vietas ir kaip gauti leidimo gyventi Kirgizijoje dokumentus bei susirasti darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas