Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Belgijos oro uoste surengta operacija prieš sukčių grupuotę, padariusią 303 mln. eurų žalą

Europos Sąjungos prokurorai, vykdydami operaciją prieš Kinijos eksportuotojų vadovaujamą grupuotę, įtariamą 303 mln. eurų vertės mokestiniu sukčiavimu, antradienį atliko kratas Belgijos Lježo oro uoste ir suėmė keturis asmenis.
Belgijos policija
Belgijos policija / „AP“/„Scanpix“

Europos prokuratūra (EPPO) teigė, kad šie asmenys „įtariami sukūrę sudėtingą sistemą, kaip nemokėti PVM už importuojamas prekes“, pasinaudojant Belgijos muitinės agentūromis ir fiktyviomis įmonėmis kitose ES valstybėse.

Pasak EPPO, sukčiai, prieš kuriuos buvo surengta operacija kodiniu pavadinimu „Šilko kelias“, „kaip manoma, dėl mokesčių vengimo padarė mažiausiai 303 mln. eurų žalą“.

Reidai, kuriuose dalyvavo Belgijos policija, muitinės pareigūnai ir mokesčių institucijos, vykdyti patalpose Lježo oro uoste, per kurį importuojama daug Kinijos produktų, ir Zebriugės uostamiestyje.

Kituose trijuose miestuose kratos atliktos įtariamųjų privačiuose namuose, paimta įrodymų bei turto.

Įtariama, jog Belgijos agentūros, veikusios kaip Kinijos eksportuotojų atstovai, neteisingai deklaruodavo, kad per oro uostą įvežamos prekės skirtos kitoms ES šalims, kad galėtų pasinaudoti atleidimu nuo mokesčių.

2021 metais veiklą pradėjusiai EPPO pavesta tirti visus nusikaltimus, dėl kurių, kaip manoma, Europos Sąjunga patyrė nuostolių, o tai dažnai reiškia, kad reikia sekti tarptautines nusikalstamas grupuotes ir sudėtingas tarpvalstybinio masto sukčiavimo PVM srityje operacijas.

2022-ųjų lapkritį Europos prokurorai, bendradarbiaudami su 14 ES valstybių teisėsaugos institucijomis, išardė tinklą, atsakingą už 2,2 mlrd. eurų vertės PVM sukčiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas