Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bild“: ši vieta rusams tapo vienais didžiausių spąstų Ukrainoje nuo karo pradžios

Priešakinis placdarmas prie Krynkų kairiajame Dniepro krante tapo vienais didžiausių Ukrainos gynėjų sukurtų spąstų Rusijos pajėgoms nuo plataus masto invazijos pradžios, skelbia vokiečių leidinys „Bild“.
Ukrainos pajėgos kairiajame Dniepro krante
Ukrainos pajėgos kairiajame Dniepro krante / „AP“/„Scanpix“

Anot analitiko Juliano Ropke's, šiuo metu apie 300 Ukrainos karių gina sugriautą Krynkų kaimą. Jų įrengto priešakinio placdarmo plotas siekia apie 1 kv. km.

Pažymima, kad rusai ten siunčia vis daugiau šarvuočių kolonų, tačiau šie įstringa pakeliui, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos juos apšaudo iš dešiniojo kranto.

Kostiantyn Liberov, Vlada Liberova/Ukrainos kariai keliasi per Dnieprą
Kostiantyn Liberov, Vlada Liberova/Ukrainos kariai keliasi per Dnieprą

„Rusai nesupranta arba nenori suprasti, kad pateko į vienus didžiausių spąstų per visą karą. Ukrainos kariuomenė aplink savo drąsius karius yra sukūrusi neįveikiamą gynybinį skydą. Padedami atakos dronų, vakarietiškos tiksliosios artilerijos ir elektroninio karo priemonių, jie jau beveik tris mėnesius atremia kiekvieną rusų atakų bangą“, – įvertino analitikas.

Jis apskaičiavo, kad, gindami Krynkų vietovę, Ukrainos kariai sunaikino 153 rusų šarvuotosios technikos vienetus: 19 tankų, 58 šarvuotąsias kovos mašinas, 35 kariuomenės sunkvežimius, 12 daugkartinio paleidimo raketų sistemų, 6 savaeiges artilerijos sistemas.

Tuo tarpu Ukrainos nuostoliai penkiskart mažesni: ji prarado 31 šarvuotį ir 16 artilerijos sistemų, rašo „Bild“.

Vašingtone įsikūrusio Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai trečiadienį nurodė, kad Rusijos pajėgos kairiajame upės krante patiria didelių vadovavimo ir ryšių problemų. Teigiama, kad rusų kariai po kelias valandas laukia vadovybės leidimo smogti artilerija į tam tikrus taikinius, o tuo tarpu vadai reikalauja iš karių pateikti šių taikinių nuotraukas ir vaizdo įrašus iš anksto.

Buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas Jevhenas Dykyjus anksčiau pažymėjo, kad Ukrainos kariai kairiajame Dniepro upės krante ne tik išlaiko priešakinį placdarmą, bet ir jį plečia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas