Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 22 /16:54

„Bild“: virš ypatingos svarbos Vokietijos objektų užfiksuotas nežinomas karinis dronas

Pasak vokiečių leidinio „Bild“, pastarosiomis dienomis virš Brunsbiutelio pramoninės zonos Šlėzvigo-Holšteino žemėje ne kartą pastebėti dideliu greičiu skrendantys dronai. Teigiama, kad vienas iš jų „priešiškas objektas“ – greičiausiai karinis bepilotis orlaivis.
Dronas
Dronas / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Facebook“

Policijos nuovadoms ir prokuratūrai paskelbta specialioji parengtis.

Pasak „Bild“, policijos nuovados ir prokuratūra buvo įspėtos apie priešišką objektą – tikriausiai karinį droną, kuris gali priklausyti Rusijos Federacijai. Be to, pastarosiomis dienomis keli bepiločiai orlaiviai praskrido virš uždarytos atominės elektrinės ir suskystintųjų gamtinių dujų terminalo Brunsbiutelio mieste.

„Neskraidymo zona buvo kelis kartus pažeista skraidant virš atominės elektrinės. Buvo užfiksuotas priešiškas objektas, tikriausiai karinis dronas“, – sakoma policijos vidaus ataskaitoje.

Flensburgo prokuratūra tiria sabotažą. Žurnalistų teigimu, dronai priskiriami Rusijos agentams ir galėjo būti paleisti iš civilinių laivų Šiaurės jūroje.

Nuo rugpjūčio 8 d. užfiksuoti dronų skrydžiai netoli AE, o rugpjūčio 20 d. vakare bepilotis orlaivis virš elektrinės praskriejo daugiau kaip 100 km per valandą greičiu. Paskutinis dronas buvo pastebėtas ketvirtadienį.

Ekspertų teigimu, tai galėjo būti rusiškas dronas „Orlan-10“, rašo „Bild“.

Anksčiau žiniasklaida pranešė, kad nežinomi asmenys bandė užteršti geriamąjį vandenį Bundesvero bazėje ir Šiaurės Atlanto aljanso aerodrome. Perspėjimo sistema parodė, kad vandens kokybė buvo „nenormali“.

Negana to, liepos mėnesį CNN pranešė, kad JAV žvalgybai ir Vokietijos saugumo tarnyboms pavyko sužlugdyti Maskvos planą nužudyti didžiausios Vokietijos gynybos pramonės bendrovės „Rheinmetall“ generalinį direktorių Arminą Pappergerį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai