Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Borisas Johnsonas lieka valdžioje, bet jo perspektyvos miglotos

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pirmadienį išgyveno įtemptą balsavimą dėl nepasitikėjimo. Premjerui pavyko atremti maištą, bet jo padėtis dar toli gražu nėra tvirta – ekspertai prognozuoja, kad šalies politikos laukia permainingas laikotarpis.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / „Scanpix“/AP nuotr.

B.Johnsonui teks dėti daug pastangų, kad išliktų valdžioje ir sėkmingai vadovautų susiskaldžiusiai Konservatorių partijai.

Balsavimo rezultatas buvo 211 prieš 148, tad trūko įstatymų leidėjų daugumos, reikalingos B.Johnsonui nušalinti. Tačiau iš šio balsavimo paaiškėjo, kaip smarkiai nuo praėjusių metų, kai kilo skandalas dėl slaptų vakarėlių Dauningo gatvėje, sumažėjo parama ministrui pirmininkui.

Daugiau nei 40 proc. konservatorių įstatymų leidėjų balsavo prieš jį – toks partiečių maištas buvo netikėtai didelis.

B.Johnsonas pažadėjo likti savo pareigose ir pareiškė, kad pergalė turėtų nutraukti mėnesius trukusias spėliones apie jo ateitį.

„Rezultatas įtikinamas, lemiamas“, – pareiškė ministras pirmininkas iš Dauningo gatvės po to, kai buvo paskelbti slapto balsavimo rezultatai.

„Kaip vyriausybė, – pridūrė B.Johnsonas, – dabar galime susikaupti ir pereiti prie dalykų, kurie tikrai svarbūs žmonėms.“

Tačiau istorija rodo, kad konservatorių ministrai pirmininkai, dėl kurių surengiamas toks balsavimas, net jei laimi, paprastai pašalinami iš pareigų, jei ne iš karto, tai per keletą mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento