Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bosnijoje per 5,7 balo žemės drebėjimą žuvo moteris, dar keli žmonės sužeisti

Pietų Bosniją vėlų penktadienio vakarą supurtė 5,7 balo žemės drebėjimas, per kurį vienas žmogus žuvo ir dar keli buvo sužeisti, pranešė vietos žiniasklaida.
Seismografas
Seismografas / 123RF.com nuotr.

Ligoninėje mirė 28 metų moteris, kuri buvo sunkiai sužeista, kai ant jos namo Stolaco mieste netoli Mostaro nukrito akmens luitas. Dar keli žmonės, įskaitant tos moters šeimos narius, nukentėjo nesunkiai.

Žemės drebėjimas taip pat apgriovė kažkiek pastatų ir padarė žalos turtui keliose kitose vietovėse, įskaitant Mostarą ir Liubinę, sakė civilinės saugos pareigūnai.

Gana negiliai 21 val. 07 min. Grinvičo (šeštadienį 00 val. 07 min. Lietuvos) laiku įvykusio drebėjimo epicentras buvo už 14 km į šiaurės rytus nuo Liubinės, pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Jis buvo juntamas Belgrade, Zagrebe ir Skopjėje, už daugiau kaip 400 km nuo epicentro, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai. USGS pranešimuose nurodoma, kad drebėjimas taip pat buvo juntamas Albanijoje ir pietų Italijoje.

Vėliau buvo užfiksuoti keli pakartotiniai smūgiai.

Europos ir Viduržemio jūros regiono seismologijos centras įspėjo, kad „artimiausiomis valandomis ir dienomis tikėtini pakartotiniai smūgiai“.

Balkanų regioną kerta keletas didelių tektoninių lūžių, todėl jis seismiškai yra gana aktyvus.

2020 metų gruodžio 29 dieną per 6,4 balo žemės drebėjimą Kroatijos Petrinios regione netoli sostinės Zagrebo žuvo septyni žmonės ir buvo sugriauta šimtai pastatų bei gyvenamųjų namų.

2020 metų kovą Zagrebą supurtęs 5,3 balo žemės drebėjimas padarė didžiulės žalos.

2019 metų lapkritį Albanijoje per 6,4 balo žemės drebėjimą žuvo daugiau kaip 50 žmonių, tūkstančiai gyventojų liko be namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento