Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bostonas gedi tragedijos aukų

Po Boilstono gatvę Bostone antradienį vėjui blaškant laikraščių šūsnis, prasidėjo gedulas dėl trijų žuvusių ir daugiau kaip 170 sužeistų žmonių per du sprogimus, kurie nugriaudėjo per garsųjį maratono bėgimą.
Sprogimas Bostono maratone
Sprogimas Bostono maratone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Seniausio pasaulyje tarptautinio maratono finišo liniją juosė policijos apsauginė juosta, centrinėje gatvėje ir visame mieste buvo sugriežtintos saugumo priemonės, uždaryta viena metropoliteno stotelė, traukiniuose ir autobusuose tikrinami keleivių krepšiai.

Boilstono gatvėje, pučiant šaltokam pavasario vėjui, pareigūnai tarp nuolaužų tebeieškojo įkalčių, kurie padėtų atskleisti išpuolio vykdytojus.

Kai kas iš 27 tūkstančių maratono dalyvių stengėsi kuo arčiau prisiartinti prie finišo linijos pagerbti žuvusiųjų.

„Šiandien aš išvažiuoju, bet turėjau čia ateiti“, – sakė 55 metų Lea Elliasson iš Švedijos, atvykusi dalyvauti 117-ajame Bostono maratone.

„Aš finišavau 15 minučių iki sprogimų, todėl žinau, kad man pasisekė“, – pridūrė moteris, savo dalyvavimu norėjusi surinkti lėšų neįgaliesiems savo mieste.

Bostono savivaldybės pareigūnai pažadėjo užtikrinti psichologų pagalbą mokyklose, pagalba siūloma ir maratono dalyviams.

Labiausiai Bostonas gedi dėl per sprogimą žuvusio aštuonmečio Martino Richardo, kuris prie finišo linijos laukė maratoną bėgusio savo tėvo. Berniuko šešerių metų sesuo per sprogimą neteko kojos, jo motina taip pat buvo sunkiai sužeista, žiniasklaidai sakė artimieji.

Dorčesterio rajone prie šeimos namų ant laiptelių kažkas paliko degti žvakę, ant grindinio kreida buvo užrašytas žodis „Ramybė“.

Pagalbą nukentėjusiesiems teikę medikai papasakojo ir daugiau sprogimo aukų, kurias sužeidė vinių ir šratų banga, tragiškų istorijų.

Penkių vaikų motina Liz Norden interviu laikraščiui „Boston Globe“ sakė, kad du iš jos sūnų per išpuolį prarado po vieną koją. Boilstono gatvėje jie laukė finišuojančio savo bičiulio.

„Mam, esu labai sužeistas“, – prisiminė L.Norden sūnaus žodžius, kuriuos ji išgirdo sulaukusi skambučio iš greitosios automobilio, kuris vežė brolius į ligoninę.

Pasak medikų, daugelis sprogimų aukų neteko kojų, kai kuriems jas amputuoti teko įvykio vietoje.

Saugumas mieste bus sugriežtintas kelias artimiausias dienas, sakė pareigūnai. Uždaryta daugelis turistų lankomų vietų, dėl tragedijos atšauktos sporto varžybos, tarp jų – antradienį turėjusios įvykti krepšinio rungtynės tarp Bostono „Celtics“ ir Indianos „Pacers“ komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas