Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje COVID-19 aukų skaičius perkopė 400 tūkstančių

Brazilijoje koronaviruso pandemijos aukų skaičiaus ketvirtadienį perkopė 400 tūkst., šaliai patiriant sunkumų apsirūpinti pakankamu kiekiu vakcinų, taip pat Senatui tiriant, ar prezidento Jairo Bolsonaro vyriausybė savo veiksmais nepaaštrino krizės.
Koronaviruso aukų kapai Brazilijoje
Koronaviruso aukų kapai Brazilijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per pastarąją parą šalyje nustatytas 3 001 naujas mirties atvejis, o bendras jų skaičius pasiekė 401 186. Daugiau COVID-19 aukų užregistruota tik Jungtinėse Valstijose.

Didžiausioje Pietų Amerikos valstybėje, turinčioje 212 mln. gyventojų, taip pat fiksuojamas vienas didžiausių pasaulyje mirtingumo rodiklių. Šiuo metu jis sudaro 189 mirčių 100 tūkst. gyventojų; tai prasčiausias rodiklis abiejuose Amerikos žemynuose ir 14-as blogiausias visame pasaulyje.

Braziliją nuo šių metų pradžios siaubia vis intensyvėjantis protrūkis; dėl jo šalies ligoninės priartėjo prie pajėgumų ribos.

Nors panašu, kad vėliausia susirgimų banga šalyje jau buvo pasiekusi savo kulminaciją, naujų mirties atvejų prieaugis išlieka stulbinamai aukštas: pastarąją savaitę per parą vidutiniškai miršta 2 526 užsikrėtusieji. Šis rodiklis yra didesnis tik Indijoje.

Ekspertai pastaruoju metu dar prastėjančią padėtį paaiškina „braziliškuoju variantu“ – koronaviruso mutacija, gruodį atsiradusia Amazonijos Manauso mieste ar jo apylinkėse.

Šia padermė, formaliai vadinama P1 ir laikoma užkrečiamesne, gali užsikrėsti net pradinės atmainos koronavirusu persirgę žmonės.

Lig šiol bent viena vakcinos nuo COVID-19 doze paskiepyti maždaug 28 mln. brazilų – šiek tiek daugiau nei 13 proc. visų gyventojų. Antroji dozė suleista apie 12,7 mln. piliečių.

Tačiau, kaip pranešė televizija „TV Globo“, 14 iš 27 Brazilijos valstijų miestams teko laikinai sustabdyti skiepijimą antrąja doze dėl preparatų stygiaus.

Tuo metu Senatas antradienį pradėjo tyrimą dėl to, ar J.Bolsonaro administracija grumdamasi su epidemija nesielgė nusikalstamai aplaidžiai.

Kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidentas yra ne kartą sulaukė prieštaringų vertinimų, menkindamas viruso pavojų, blokuodamas karantino priemones ir atmesdamas siūlymus įsigyti įvairių vakcinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas