Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje COVID-19 aukų skaičius viršijo 300 000

Brazilijoje patvirtintų pandeminiu koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirties atvejų skaičius trečiadienį peržengė 300 tūkst., pranešė sveikatos apsaugos tarnybos.
Koronaviruso aukų kapai Brazilijoje
Koronaviruso aukų kapai Brazilijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Brazilija, pastarosiomis dienomis ne kartą skelbusi apie užfiksuotą rekordinį COVID-19 pacientų mirštamumą, tapo antrąja šalimi po JAV, kurioje aukų skaičius viršijo niūrią 300 tūkst. ribą.

Jungtinėse Valstijose ji buvo peržengta gruodžio 14 dieną, bet ši šalis turi daugiau gyventojų negu Brazilija.

Brazilijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per pastarąją parą šalyje mirė 2 009 koronavirusu užsikrėtę žmonės, o bendras pandemijos aukų skaičius išaugo iki 300 685. Antradienį šalyje fiksuotas rekordinis mirštamumas nuo pandemijos pradžios, mirus 3 251 užsikrėtusiajam.

„Scanpix“/AP nuotr./Koronaviruso pacientai Brazilijoje
„Scanpix“/AP nuotr./Koronaviruso pacientai Brazilijoje

Kaip praneša vietos žiniasklaida, vėliausius didesnius sergamumo ir mirštamumo rodiklius galbūt nulėmė pakeista tvarka, kaip vyriausybė registruoja užsikrėtimo ir pacientų mirties atvejus. Naujai paskirtas sveikatos apsaugos ministras Marcelo Queiroga per spaudos konferenciją sakė ketinąs patikrinti, ar skaičiai būdavo dirbtinai mažinami.

Skelbiant padidėjusius sergamumo ir mirštamumo rodiklius Brazilijos valstijų vadovai ir miestų merai reiškė nuogąstavimus, kad balandį šalies perpildytos ligoninės gali patirti tokį patį krūvį, koks buvo kovo mėnesį.

Vien per pastarąsias 75 dienas Brazilijoje užregistruota 100 tūkst. patvirtintų COVID-19 pacientų mirčių atvejų. Dėl šio pliūpsnio sveikatos apsaugos ekspertai kaltina atsako į pandemiją politinio koordinavimo stygių, atsiradusius užkrečiamesnius naujus koronaviruso variantus ir medicinos protokolų nepaisymą.

Prezidentas Jairas Bolsonaro trečiadienį surengė susitikimą su vyriausybės padalinių vadovais pastangoms suvaldyti COVID-19 aptarti. Vis dėlto jis nepasiūlė jokių naujų priemonių.

J.Bolsonaro anksčiau ne kartą menkino pandemijos grėsmę ir tvirtino, kad šalies ekonomika negali būti stabdoma, nes tai vestų į dar sunkesnę padėtį. J.Bolsonaro taip pat kritikavo sveikatos apsaugos priemones, kurių ėmėsi vietos valdžios vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas