Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos eksprezidentas nuteistas kalėti beveik 9 metus

Brazilijos Aukščiausiasis Teismas trečiadienį nuteisė buvusį šalies prezidentą Fernando Collorą de Mello kalėti aštuonerius metus ir 10 mėnesių už korupciją.
Fernando Colloras de Mello
Fernando Colloras de Mello / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Brazilija

Operacija „Automobilių plovykla“ praminto tyrimo dėl lėšų grobstymo ir kyšininkavimo tinklo valstybinėje naftos įmonėje „Petrobras“ taikiklyje buvo atsidūrę daug Brazilijos elito atstovų, tačiau F. Colloras de Mello yra tarp įtakingiausių figūrų, patekusių į šio skandalo sūkurį.

Aukštasis teismas nuteisė F.Collorą de Mello už tai, kad jis, būdamas senatoriumi, 2010–2014 metais paėmė 20 mln. realų (3,68 mln. eurų) kyšių už neteisėtą statybų bendrovės sutarčių sudarymą su bendrovės „Petrobras“ dukterine įmone.

73 metų F.Colloras de Mello, vadovavęs Brazilijai 1990–1992 metais, jau buvo sutepta Brazilijos politikos figūra: pirmasis demokratiškai išrinktas šalies prezidentas po 1964–1985 metų karinės diktatūros, jis atsistatydino iš prezidento pareigų, kad išvengtų apkaltos, taip pat ir dėl įtarimų korupcija.

Praėjusį ketvirtadienį Aukščiausiojo Teismo teisėjai aštuoniais balsais prieš du jį pripažino kaltu „Petrobras“ byloje.

Pagrindinis bylos teisėjas Edsonas Fachinas rekomendavo skirti 33 metų laisvės atėmimo bausmę.

Balsavime E.Fachinas teigė, kad „tuometinis senatorius pasinaudojo savo politine-partine įtaka, kad paskatintų paskyrimus į „Petrobas“ dukterinės įmonės „Distribuidora“ direktorių valdybą ir sukurtų sąlygas sudaryti sutartis“, rašoma oficialioje teismo interneto svetainėje.

Pinigai buvo plaunami per daugiau nei 40 indėlių, esančių F.Colloro De Mello vardu atidarytose sąskaitose ir 65 jam priklausančių bendrovių sąskaitose

Jo gynyba kaltinimus neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito