Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 24 /20:31

Brazilijos prezidentas ragina pasaulio lyderius imtis veiksmų kovai su badu 

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva (Luisas Inasiju Lula da Silva) trečiadienį paragino pasaulio lyderius veikti išvien ir ieškoti sprendimų, kaip išspręsti bado problemą.
Erica Martin / ZUMAPRESS.com
Erica Martin / ZUMAPRESS.com

„Jokia tema nėra aktualesnė ir nekelia didesnio iššūkio žmonijai. Badas yra labiausiai žeminanti žmogaus orumą nepritekliaus rūšis, kėsinimasis į gyvybę, kėsinimasis į laisvę“, – teigė prezidentas.

Trečiadienį L. I. Lula da Silva pristatė Pasaulinį kovos su badu aljansą ir badą, šalia mokesčių itin turtingiems žmonėms įvedimo, paskelbė pagrindiniu Brazilijos pirmininkavimo Didžiajam dvidešimtukui (G-20) prioritetu.

Jungtinių Tautų trečiadienį paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad pernai nuo bado kentėjo 733 mln. žmonių – 9 proc. pasaulio gyventojų.

„Mes galime išspręsti šią krizę, o svarbiausia – finansai“, – pristatydamas ataskaitą sakė JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas).

„XXI amžiuje badui ne vieta“, – pridūrė jis.

Šia Brazilijos prezidento iniciatyva siekiama sutelkti finansinius išteklius kovai su badu pasaulyje ir atkurti sėkmingas programas, kurios pasiteisino nacionaliniu lygmeniu.

„Kova su nelygybe, kova su badu, kova su skurdu – visa tai yra kova, kurios negali įgyvendinti viena šalis“, – pirmadienį žurnalistams sakė L. I. Lula da Silva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus