Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos prezidentui Micheliui Temerui atlikta urologinė operacija

Brazilijos prezidentui Micheliui Temerui trečiadienį atlikta operacija, per kurią sėkmingai pašalinta šlapimo takų obstrukcija. Operacija buvo atlikta praėjus kelioms valandoms po to, kai M.Temero biuras pranešė, kad 77 metų prezidentas vyksta į San Paulo ligoninę atlikti sveikatos tyrimų.
Michelis Temeras
Michelis Temeras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jam atlikta nedidelė chirurginė operacija. Ji buvo sėkminga. Pooperacinis laikotarpis trunka iki 48 valandų“, – rašoma prezidentūros išplatintame pranešime.

Spalį valstybės vadovui toje pačioje ligoninėje buvo atlikta operacija dėl padidėjusios prostatos, o lapkritį – koronarinė angioplastika.

Centro dešiniojo sparno politikas prezidentu tapo 2016 metais. Jis šiame poste pakeitė kairiųjų pažiūrų Dilmą Rousseff, kuriai dėl biudžeto taisyklių pažeidimų buvo surengta apkalta.

Pačiam M.Temerui yra pareikšti kaltinimai dėl korupcijos, tačiau jo byla nepasiekia teismo, nes prezidentas turi pakankamą palaikymą Kongrese.

Pastarosiomis dienomis M.Temeras daug dirbo, siekdamas įtikinti Kongresą pritarti pensijų apkarpymui ir kitoms nepopuliarioms finansų reformoms, kuriomis siekiama įnešti drausmės į sunkumų patiriančią Brazilijos ekonomiką.

Trečiadienį vėlai vakare vyriausybės atstovas Senate pranešė, kad balsavimą dėl pensijų reformos teks atidėti iki vasario.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas