Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Britų diplomatijos vadovė ketvirtadienį išvyks vizito į Maskvą

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorė Liz Truss ketvirtadienį išvyks su vizitu į Maskvą, Londonui siekiant sumažinti dėl Ukrainos įtampą, pirmadienį pranešė dienraštis „The Times“.
Liz Truss
Liz Truss / „Scanpix“/AP nuotr.

„Liz Truss ketvirtadienį skris į Rusiją, siekdama pamėginti sumažinti įtampą dėl Ukrainos“, prie kurios sienų dislokuoti dešimtys tūkstančių rusų karių, nurodė laikraštis.

„The Times“ žiniomis, sekretorė ragins Maskvą „deeskaluoti padėtį ir susilaikyti nuo nepagrįstos agresijos“. Ji taip pat turėtų perspėti savo kolegą rusą Sergejų Lavrovą, kad Rusijos ekonomika ir žmonės nukentėtų, jei Maskva užpuls kaimyninę šalį.

Šis vizitas bus pirma JK diplomatijos vadovo kelionė į Rusiją per pastaruosius ketverius metus.

Dienraštis „Daily Mail“, remdamasis šaltiniais Užsienio reikalų ministerijoje, išvakarėse pranešė, kad L.Truss per vizitą pabrėš, jog diplomatija yra vienintelis būdas išspręsti krizę dėl Ukrainos. Sekretorė taip pat turėtų užsiminti apie galimybę ateityje pagerinti santykius su Maskva, bet pirmiausia reikalaus deeskaluoti padėtį.

Praėjusią savaitę L.Truss perspėjo, kad įsiveržimo atveju JK būtų pasirengusi įvesti Kremliui ir jam artimiems asmenims lig šiol „griežčiausią sankcijų režimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas