Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Britų ekspertai: Ukrainos kontrpuolimas bus sunkus, bet pralaužti Rusijos gynybą įmanoma

Ukrainos kontrpuolimo užduotį apsunkina tai, kad Ukraina neturi oro pranašumo, kuriuo galėtų pridengti vakarietiškus tankus nuo priešo, rašo naujienų portalas „Unian“, remdamasis Jungtinės Karalystės dienraščiu „Financial Times“.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos aviacija gali „sutraiškyti Ukrainos specialiąją inžinerinę įrangą“, mano britų dienraščio kalbintas buvęs Didžiosios Britanijos karališkojo inžinerijos korpuso karininkas Nickas Gunnellas.

„Klasikinis antžeminio puolimo metodas – prasiveržti už priešo linijos, vienoje ar keliose teritorijose, ir suduoti koncentruotą smūgį priešo svorio centrui. Sėkmingi pavyzdžiai be oro viršenybės yra reti“, – „Financial Times“ sakė buvęs britų mechanizuotojo pėstininkų bataliono vadas Benas Barry.

Tipišką rusų gynybą sudaro minų laukas, į žemę įkastų prieštankinių betoninių piramidžių linija, tada dar vienas minų laukas, 400 metrų pločio tranšėjų ir apkasų linija, o dar po 500 metrų – prieštankinis griovys.

Neseniai nutekinti JAV kariškių vertinimai rodo, kad jie abejoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasirengimu pralaužti tokią gynybą tiek personalo parengimo, tiek įrangos ir šaudmenų atsargų požiūriu.

Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos ne kartą buvo nepakankamai įvertintos, pažymi „Financial Times“.

„Jei ukrainiečių puolimas bus galingas ir greitas bei sugebės prasiveržti už rusų linijų, tada frontas sugrius ir rusai bėgs, kaip jie bėgo per kontrpuolimą prie Charkivo. Yra sena sentencija: žemės pylimai, kurių niekas negina, tavęs nepražudo. Ir tada ukrainiečiai gali žengti į priekį, kiek tik leis jų planas ir logistika“, – dienraščiui sakė Glenas Grantas, kitas į atsargą išėjęs britų karininkas, patarinėjantis Aukščiausiosios Rados gynybos komitetui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas