Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 01 /13:15

Britų gynybos milžinė „BAE Systems“ įsteigė juridinį asmenį Ukrainoje

Jungtinės Karalystės karinės įrangos gamintoja „BAE Systems“ įsteigė juridinį asmenį Ukrainoje, siekdama teikti daugiau tiesioginės paramos su Rusijos invazija kovojančiai šaliai.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

„BAE Systems“ (...) įsteigė vietos juridinį asmenį ir pasirašė susitarimus su Ukrainos vyriausybe, kad padidintų bendrovės paramą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir išnagrinėtų galimybę tiekti lengvuosius ginklus Ukrainai“, – sakoma ketvirtadienį vėlai vakare paskelbtame pareiškime.

Jis paskelbtas po to, kai „BAE Systems“ neseniai pranešė apie 57 proc. šoktelėjusį pirmojo pusmečio grynąjį pelną dėl didesnių Vakarų vyriausybių išlaidų gynybai, reaguojant į Rusijos invaziją į Ukrainą.

Bendrovės generalinis direktorius Charlesas Woodburnas sakė, kad naujausias „BAE Systems“ pranešimas „atveria kelią (...) teikti daugiau tiesioginės paramos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms“.

Ukrainos strateginės pramonės ministras Oleksandras Kamyšinas pasveikino JK grupę „už drąsų sprendimą kartu su mumis kovoti su Rusijos agresija ir kurti Ukrainos gynybos pramonės ateitį“.

„Kartu su bendrove galėsime lokalizuoti pažangių ginklų gamybą“, – pridūrė jis bendrame pareiškime.

Taps Maskvos taikiniu

Penktadienį Kremlius pareiškė, kad „BAE Systems“ vietos padalinio atidarymą Ukrainoje vertina „neigiamai“ ir kad bet kokia gamykla, gaminanti prieš Rusiją naudojamus ginklus, taps Maskvos kariuomenės taikiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas