Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų premjeras B.Johnsonas žada iki gruodžio 25-osios pateikti parlamentui „Brexit“ susitarimą

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas sekmadienį paskelbė jo vadovaujamos Konservatorių partijos rinkimų programą gruodžio 12 dieną įvyksiantiems parlamento rinkimams ir pažadėjo, kad su Briuseliu spalį suderėtas „Brexit“ susitarimas šalies parlamentui bus pateiktas iki gruodžio 25 dienos.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Konservatorių manifestas, kurį šiandien didžiuodamasis pristatau, užbaigs „Brexit“ procesą ir leis mums judėti toliau ir atskleisti savo šalies potencialą“, – B.Johnsoną cituoja spauda.

Partijos manifeste nurodoma, jog „Brexit“ susitarimas Britanijos parlamentui bus pateiktas iki gruodžio 25 dienos. B.Johnsonas teigia, jog būtent šis susitarimas Jungtinei Karalystei leis susigrąžinti savo teisėkūros, finansų ir migracijos politikos kontrolę.

Konservatoriai taip pat žada stiprinti vidaus saugumą šalyje ir policijos gretas papildyti 20 tūkst. naujų pareigūnų.

Be to, premjeras siūlo didinti Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) biudžetą, skirti daugiau lėšų valstybinėms mokyklos, remontuoti kelius ir didinti energijos sunaudojimo efektyvumą.

Gruodžio 12 dieną Jungtinėje Karalystėje įvyks parlamento rinkimai, kuriuos inicijavo B.Johnsonas.

B.Johnsonas taip pat nori nutraukti laisvą Europos Sąjungos (ES) piliečių judėjimą ir šalyje įvesti balais paremtą imigracijos sistemą, panašią į tą, kuri šiuo metu galioja Australijoje.

Imigracija iš Rytų Europos nuo 2004 metų buvo bene pagrindinis veiksnys, paskatinęs britus 2016 metais surengti „Brexito“ referendumą.

Gruodžio 12 dieną Jungtinėje Karalystėje įvyks parlamento rinkimai, kuriuos inicijavo B.Johnsonas. Jis tikisi, jog naujos sudėties parlamentas pritars „Brexit“ susitarimui.

Iki šiol parlamentas kelis kartus atmetė jo pirmtakės Theresos May ir paties B.Johnsono pasiektus susitarimus.

Apklausos rodo, jog konservatoriai gali užsitikrinti 42 proc. rinkėjų balsų. Kiek daugiau nei ketvirtadalis, arba 29 proc., rinkėjų ketina balsuoti už leiboristus, o 15 proc. – už Liberalų demokratų partija, kuri pasisako prieš „Brexit“. Šešis procentus gautų „Brexit“ partija, o žalieji surinktų tris procentus.

Konservatorių partijos populiarumas smarkiai išaugo po to, kai vadovavimą partijai iš Th.May perėmė B.Johnsonas.

Visgi, nepaisant prognozuojamo rinkiminio pranašumo, analitikai perspėja, jog Th.May taip pat didele persvara laimėjo 2017 metų rinkimus, tačiau visuomenės palaikymas greitai ištirpo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito