Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Britų premjero namuose policija sulaikė keturis įsibrovėlius: norėjo padaryti „atsisveikinimo dovaną“

Britų policija patvirtino, kad Šiaurės Jorkšyro grafystėje esančiuose šalies premjero Rishi Sunako namuose suimti keturi vyrai, skelbia naujienų svetainė „Sky News“.
R.Sunako namuose sulaikyti keturi įsibrovėliai
R.Sunako namuose sulaikyti keturi įsibrovėliai / 15min koliažas

Pasak pareigūnų, keturi vyrai buvo sulaikyti įtarus įsibrovimu į ministro pirmininko namų teritoriją sunkinančiomis aplinkybėmis.

Įsibrovimo metu R.Sunakas dalyvavo renginiuose Londone, skirtuose Japonijos karališkosios šeimos valstybiniam vizitui.

„Wikipedia“/Britų premjero Rishi Sunako namas Šiaurės Jorkšyre
„Wikipedia“/Britų premjero Rishi Sunako namas Šiaurės Jorkšyre

Policijos pareiškime teigiama, kad pareigūnai į įvykio vietą prisistatė praėjus vos minutei nuo jų įžengimo į teritoriją.

Šiaurės Jorkšyro policijos atstovas spaudai sakė: „Jie buvo sulaikyti apie 12.40 val., o po to išvesti iš teritorijos ir suimti įtariant įsibrovimu sunkinančiomis aplinkybėmis.

„Vyrai, 52 metų iš Londono, 43 metų iš Boltono, 21 metų iš Mančesterio ir 20 metų iš Čičesterio, lieka policijos areštinėje apklausai, o tyrimas tęsiamas.“

Pasak britų leidinio „The Guardian“, Jungtinės Karalystės protestuotojų grupė „Jaunimo reikalavimas“ (ang. Youth Demand) paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jaunuolis įeina į ministro pirmininko valdas ir tuštinasi ežere.

Grupė teigė, kad šis veiksmas buvo „atsisveikinimo dovana“ ministrui pirmininkui ir konservatorių vyriausybei. Jos atstovas spaudai sakė, kad trys iš suimtųjų dalyvavo demonstracijoje, o ketvirtas asmuo buvo nepriklausomas fotografas.

Grupuotė save apibūdina kaip kampaniją, raginančią įvesti ginklų embargą Izraeliui, taip pat reikalaujančią, kad vyriausybė atšauktų nuo 2021 m. suteiktas naujas naftos ir dujų licencijas.

Dauningo gatvės atstovas spaudai pažymėjo, jog tai, kad „Jaunimo reikalavimo“ grupė išreiškė savo poziciją, yra labai svarbu.

„Ministras pirmininkas dėkoja policijai už greitą reakciją, padėjusią užtikrinti jo ir jo šeimos saugumą. Kadangi policijos tyrimas tęsiasi, tolesnius klausimus reikėtų adresuoti atitinkamoms policijos pajėgoms.“

Šis incidentas įvyko po to, kai praėjusią vasarą protestuotojai užlipo ant R.Sunako namo stogo. Tąkart jie laikė plakatus su užrašu „NO NEW OIL“ („Jokios naujos naftos“) ir uždengė pastatą audiniu. Tuo metu premjeras su šeima atostogavo Kalifornijoje, priminė „Sky News“. ai įvyko tuo metu, kai ministras pirmininkas su šeima buvo išvykęs atostogauti į Kaliforniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius