Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 06 04 /22:27

Laivo avarijos aukų Budapešte padaugėjo iki 11

Vengrijos sostinėje praėjusią savaitę įvykusios laivo avarijos aukų skaičius padidėjo iki 11, gelbėtojams iš Dunojaus ištraukus dar vieno skenduolio palaikus, tačiau dar 17 žmonių tebelaikomi dingusiais.
Nelaimė Budapešte
Nelaimė Budapešte / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sudužusio laivo lange buvo rastas ir į paviršių ištrauktas (vyro) kūnas“, – sakoma paieškų operacijai vadovaujančios Vengrijos kovos su terorizmu policijos TEK pranešime.

Kiek vėliau policija patvirtino, kad vyriškis, kurio kūnas buvo rastas už maždaug 70 km nuo nelaimės vietos, irgi buvo to incidento auka.

26 metrų ilgio turistiniam laivui trečiadienį vakare nuskendus, žuvo 11 turistų, o dar 17 žmonių tebelaikomi dingusiais. Septynis keleivius pavyko išgelbėti.

„Hableany“, kuriuo plaukė daugiausia turistai iš Pietų Korėjos, nuskendo per kelias sekundes po susidūrimo su upių kruiziniu laivu „Viking Sigyn“ judrioje upės atkarpoje Budapešto širdyje.

Laivų susidūrimas įvyko populiarioje upės vietoje, iš kurios galima apžvelgti miestą ir parlamentą.

Stipri srovė ir po ištisas savaites trukusio lietaus pakilęs vandens lygis trukdo vengrų ir pietų korėjiečių narams ieškoti dingusiųjų. Pareigūnų teigimu, svarbiausias tikslas dabar yra ištraukti nuskendusį laivą iš upės dugno.

„Matomumas nulinis, nežinome, kaip smarkiai nukentėjo laivas ir kokių spąstų gali būti viduje“, – sakė Vengrijos vidaus reikalų ministras Sandoras Pinteris.

„Nenorime daugiau žūčių, tad tikslas yra saugiai iškelti nuolaužas“, – sakė ministras viename parlamento komitete.

Ketvirtadienį, kai vandens lygis turėtų nusekti, į nelaimės vietą turėtų būti atplukdytas kranas, kuriuo bus bandoma iškelti nuskendusį laivą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas