Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarija grąžina griežtą karantiną, daugėjant mirties nuo COVID-19 atvejų

Bulgarija nuo ateinančio pirmadienio sugrąžins griežtesnes karantino priemones, siekdama suvaldyti augančius sergamumo ir mirtingumo rodiklius per trečiąją koronaviruso bangą, ketvirtadienį paskelbė sveikatos apsaugos pareigūnai.
Sofijoje skiepijama senjorė
Sofijoje skiepijama senjorė / „Scanpix“/AP nuotr.

Mokyklos, darželiai, restoranai, lošimo namai, prekybos centrai, sporto klubai, kino ir dramos teatrai, muziejai, koncertų salės ir baseinai nuo kovo 22-osios bus uždaryti 10 dienų, per savaitinę kovą su epidemija koordinuojančios darbo grupės spaudos konferenciją kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Kostadinas Angelovas.

Visi festivaliai ar kiti masiniai žmonių susibūrimai, net ir lauke, bus uždrausti, o sporto renginiai vyks be žiūrovų.

Ministras pridūrė, jog per vestuves ir kitus privačius renginius dalyvių skaičius bus ribojamas iki 15 žmonių.

„Taip, tai sunkus ir politiškai nepopuliarus sprendimas, bet jis paskatintas susirūpinimo dėl sveikatos ir yra teisingas“, – pabrėžė K.Angelovas.

Palyginus su kitomis Europos valstybėmis, Bulgarija iki šiol laikėsi liberalesnio požiūrio į viruso kontrolę: nuo pandemijos pradžios nebuvo visiškai uždarytos nebūtinos parduotuvės, o žmonėms nebuvo draudžiama išeiti iš namų.

Mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius per pastarąsias dvi savaites beveik padvigubėjo. Bulgarijoje dviejų savaičių mirtingumo rodiklis dabar yra vienas prasčiausių Europoje – 18,7 mirčių 100 tūkst. žmonių, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys.

Šalyje iš viso nustatyti 291 769 COVID-19 atvejai, 11 715 užsikrėtusiųjų mirė.

Tuo pat metu Bulgarija užima paskutinę vietą tarp ES šalių pagal vakcinavimo tempą: AFP duomenims, lig šiol bent viena doze paskiepyta tik 4,1 proc. iš 6,9 mln. gyventojų.

Naujų priemonių imtasi tęsiantis balandžio 4 dieną paskirtų visuotinių rinkimų kampanijai.

Naujausia tyrimų centro „Trend“ atlikta apklausa rodo, kad valdančiąją konservatyvią partija GERB su ilgamečiu premjeru Boiku Borisovu priešakyje palaiko 28,8 proc. rinkėjų; antroje vietoje yra opoziciniai socialistai, palaikomi 23,6 proc. elektorato.

Naujoji epidemijos banga „didina nerimą ir baimę – taigi, rinkėjų aktyvumas bus žemas“, komentavo „Trend“ analitikas Dimitaras Ganevas.

„COVID-19 yra GERB sėkmės paslaptis“, – pareiškė jis naujienų agentūrai BGNES ir paaiškino, kad netikrumo laikais visuomenė instinktyviai stengiasi išlaikyti status quo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito