Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijoje pasikėsinta nužudyti vyriausiąjį prokurorą

Bulgarijos vyriausiasis prokuroras Ivanas Geševas pirmadienį nenukentėjo per incidentą, kurį pareigūnai vadina bandymu jį nužudyti.
Ivanas Geševas
Ivanas Geševas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bulgarija

I.Geševo kortežui maždaug 11 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku važiuojant į sostinę Sofiją, pakelėje sprogo bomba.

„Vyriausiasis prokuroras buvo bandymo nužudyti, ne vien bauginimo, taikinys“, – žurnalistams sakė vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Borislavas Sarafovas.

2020 metais tūkstančiai bulgarų ištisus mėnesius protestavo prieš numanomą vyriausybės korupciją valdant buvusiam premjerui Boiko Borisovui. Per protestus taip pat buvo reikalaujama I.Geševo atsistatydinimo.

Prieštaringai vertinamas I.Geševas, turintis mandatą iki 2026 metų, kaltintas valdžios figūrų dangstymu ir trukdymu pastangoms atskleisti kyšininkavimą.

Bomba buvo ne tik galinga, bet ir su šrapneliu, sakė B.Sarafovas.

„Tai buvo profesionaliai parengtas užpuolimas ir, akivaizdu, labai gerai įvykdytas“, – sakė jis ir pridūrė, kad I.Geševas su šeima važiavo šarvuotais automobiliais, o nenukentėjo dėl laimingo atsitiktinumo.

Jokie kiti žmonės taip pat nenukentėjo.

Prokurorai pradėjo tyrimą dėl teroristinio akto.

Didžiuliai 2020-ųjų protestai prieš korupciją nulėmė dešimtmetį valdžiusio B.Borisovo pasitraukimą ir virtinę rinkimų. Bulgarija išlieka susiskaldžiusi – balandžio pradžioje po penktų per dvejus metus rinkimų aiškus laimėtojas vėl neiškilo, šalies politinė aklavietė tęsiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito