Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijos šantažas: reikalauja 160 mln. eurų sienos apsaugai

Bulgarijos ministras pirmininkas Boiko Borisovas trečiadienį paragino Europos Sąjungą „nedelsiant“ skirti jo šaliai 160 mln. eurų, siekiant pagerinti sienos su Turkija apsaugą nuo migrantų.
Boiko Borisovas
Boiko Borisovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per Bulgarijos ir Turkijos sieną eina vienas pagrindinių migrantų ir pabėgėlių kelių, kuriuo nuo konflikto Sirijoje bėgantys žmonės bando patekti į Europos Sąjungą, susiduriančia su didžiausia migrantų krize savo istorijoje.

„Man reikia daugiau nei solidarumo pareiškimai, – sakė B.Borisovas, lankydamasis pasienyje. – Bratislavos viršūnių susitikime aš reikalausiu, kad 160 mln. eurų būtų skirta nedelsiant“.

Europos Sąjungos 27 valstybių lyderiai penktadienį be britų atstovo susitiks Bratislavoje aptarti planų, kaip stiprinti Bendrijos saugumo ir gynybos priemones,Britanijos gyventojams balsavus už išstojimą iš Sąjungos.

Nuo liepos mėnesio, kai buvo sustiprinta Serbijos ir Vengrijos apsauga, Bulgarijoje daugėja jos teritorijoje įstrigusių prieglobsčio prašytojų.

Nuo metų pradžios Bulgarijoje buvo užregistruota maždaug 13 tūkst. migrantų, o rugpjūtį užregistruotų atvykėlių skaičius buvo dukart didesnis už registruotąjį ankstesniais mėnesiais, nurodė pareigūnai.

Turkijos ir Bulgarijos pasienyje kartu su B.Borisovu apsilankė ir Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas, kuris kritikavo ES už „jos migracijos politikos geranorišką naivumą“.

Bulgarija tiesia spygliuotą užtvarą, kuri netrukus turėtų nusidriekti per beveik visą 259 kilometrų jos pasienio su Turkija ruožą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento