Sportas gyvai
06 17

„Būrys negyvų ir sužeistų orkų“: kaip ukrainiečiai apsupo šimtus rusų Vovčanske

Ukrainos pajėgos paėmė į nelaisvę dešimtis rusų karių į pietus nuo Rusijos ir Ukrainos sienos esančiame Vovčansko mieste, taip sudarydamos didelę kliūtį silpnėjančiam Rusijos puolimui šiaurėje, skelbia žurnalas „Forbes“.
Vovčanskas
Vovčanskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savaitgalį vykusių įnirtingų mūšių metu Ukrainos kariai apsupo iki 400 rusų chemijos gamykloje Vovčansko centre ir jos apylinkėse. Trisdešimt rusų pasidavė po to, kai pakartotiniai bandymai juos išgelbėti buvo nesėkmingi, pranešė Ukrainos gynybos strategijų centras.

Gegužės 10 d. dešimčių tūkstančių rusų karių pajėgos atidarė naują frontą 28 mėnesius trunkančiame platesniame Rusijos kare su Ukraina. Puldami į pietus per Rusijos ir Ukrainos sieną, rusų batalionai greitai užėmė virtinę silpnai gintų pasienio kaimų, o tada puolė Vovčanską – pirmąjį didelį miestą tarp sienos ir už 40 km į pietus esančio Charkivo miesto.

Google Maps/Vovčanskas
Google Maps/Vovčanskas

Būtent ten, Vovčanske, ukrainiečiai nusprendė stoti į kovą. Kelių ukrainiečių brigadų, įskaitant elitinę 82-ąją oro desanto brigadą, daliniai veržėsi į šiaurę ir per kelias savaites trukusias sunkias kovas užblokavo rusų puolimą į šiaurę nuo Vovčos upės, kuri teka iš rytų į vakarus per Vovčansko centrą.

Rusai susitelkė. Mažiausiai dviejų batalionų su šimtais pėstininkų atitikmuo šturmavo Vovčansko chemijos gamyklą dešiniajame Vovčos upės krante. Gamyklos ir kiti pramoniniai objektai dažnai yra kovų Ukrainoje židiniai, nes dideli tvirti pastatai gali paslėpti karius ir apsaugoti juos nuo artilerijos ir dronų.

Norėjo užimti gamyklą ir persikelti per upę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius