Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Britanijos gynybos ministras ragina siųsti karius į Ukrainą su viena misija

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu dabar visiems rodo, kaip laimėti Ukrainoje – negailestingai mušti priešą. Vladimiras Putinas gali ir turi būti nugalėtas, o tam Jungtinė Karalystė turėtų siųsti savo karius į pagalbą Kyjivui. Tokią nuomonę dienraščio „The Telegraph“ skiltyje išsakė buvęs Didžiosios Britanijos gynybos ministras Benas Wallace'as.
Ramzanas Kadyrovas tvirtina į karą Ukrainoje pasiuntęs du pikapus „Tesla Cybertruck“
Karas Ukrainoje

Jis pažymėjo, kad daugelis galėjo nepastebėti Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pastangų per jo neseniai vykusį vizitą Jungtinėse Valstijose, kuriomis jis siekė, kad Vakarai parodytų stiprybę Rusijai. B.Wallace'as mano, kad Ukrainos lyderis atvyko į Baltuosius rūmus turėdamas planą, tačiau vargu ar „išvyko su kuo nors, išskyrus šiltus žodžius“.

O realybė yra tokia, kad Vakarų laipsniškos pagalbos Ukrainai politika neveikia, sako B.Wallace'as:

„V.Putinas nemano, kad mes tai galvojame rimtai, nes mato, kad mes svyruojame, slepiamės „minioje“ ir svarstome, o jis siunčia daugiau savų į mėsmalę. V.Putinas turi du kozirius. Pirmasis yra tas, kad jis siųs į mirtį Rusijos piliečių bangomis viena po kitos, žinodamas, kad yra apsaugotas nuo vidaus maišto. Antrasis – jis tikrai netiki, kad mes rimtai sakome, jog „jis turi žlugti, o Ukraina turi nugalėti“.

B.Wallace'as įsitikinęs, kad yra būdas įrodyti, jog V.Putinas klysta, tačiau tam reikia „lyderystės, nepopuliarių sprendimų ir rizikos“. „Ukraina gali laimėti, o V.Putinas gali ir turi pralaimėti. Šis šlykštus diktatorius, kuris naudojasi žmogžudystėmis, invazijomis ir grasinimais, negali laimėti. Dėl mūsų ateities“, – pastebėjo buvęs gynybos ministras.

Britų kariai turėtų apmokyti ukrainiečius Ukrainoje

Jo teigimu, pirmiausia reikia visapusiškos Ukrainos mobilizacijos, o Vakarai gali padėti apmokyti naujokus.

„Turėtume siųsti karius, kurie padėtų apmokyti ir išlaikyti Ukrainos kariuomenę. Ne kariauti, bet leisti užnugario daliniams padėti prižiūrėti mūsų visų atsiųstą techniką. Kariai galėtų padėti gydyti sužeistuosius“, – mano B.Wallace'as.

Jis taip pat laikosi nuomonės, kad Didžioji Britanija turėtų padėti pasiekti susitarimą dėl Ukrainos narystės NATO.

Daugiau naujienų apie karą Ukrainoje skaitykite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas