Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Pakistano lyderis pasinaudojo galimybe išvykti iš šalies

Buvęs Pakistano karinis vadovas Pervezas Musharrafas, kuriam yra iškelti kaltinimai dėl valstybės išdavystės ir nužudymo, penktadienį paryčiais paliko šalį – pasak advokatų, dėl būtinybės skubiai gydyti stuburą – kai buvo atšauktas trejus metus galiojęs draudimas išvykti.
Pervezas Musharrafas
Pervezas Musharrafas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

P.Musharrafas įsėdo į oro bendrovės „Emirates“ lėktuvą, kuris išskrido į Dubajų iš Karačio oro uosto 3 val. 55 min. vietos (0 val. 55 min. Lietuvos) laiku, vienas oro uosto šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP. Pasak jo, buvęs generolas atrodė „atsipalaidavęs“.

Vietos partijos atstovas Karačyje vėliau penktadienį nurodė, kad P.Musharrafas atskrido į Dubajų ir pasiekė savo apgyvendinimo vietą, kur liks kelias savaites, o vėliau planuojamas jo vizitas pas gydytojus Jungtinėse Valstijose.

Buvusio prezidento, kuriam iškelta daug kaltinimų, tarp jų dėl valstybės išdavystės ir buvusios premjerės Benazir Bhutto nužudymo, advokatai sakė, kad jam skubiai reikalingas gydymas, kurio neįmanoma suteikti Pakistane.

„Vykstu į užsienį gydytis, bet grįšiu dalyvauti bylose prieš mane“, – vienas partijos atstovas Karačyje citavo P.Musharrafo žodžius.

„Esu komandosas. Myliu savo tėvynę“, – pridūrė eksprezidentas.

„Jo gydymui reikės 6–8 savaičių, o tada jis grįš namo“, – Dubajuje sakė P.Musharrafo Visų Pakistano musulmonų lygos atstovas dr. Amjadas Malikas.

Vis dėlto analitikas Hasanas Askari penktadienį sakė AFP, kad P.Musharrafo grįžimo tikimybė yra „minimali“. Pasak jo, buvusio lyderio sugrįžimas gali sukelti rūpesčių vyriausybei ir nepatogumų kariuomenei.

P.Musharrafui buvo uždrausta palikti Pakistaną 2013-ųjų kovą, kai jis sugrįžo į tėvynę, kad sudalyvautų rinkimuose, kurie jam nebuvo sėkmingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?