Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs SSRS prezidentas M.Gorbačiovas gydosi Miunchene ir neigia gandus apie savo mirtį

Jau trečią kartą šiais metais buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas neigia gandus apie savo mirtį.
Sovietų Sąjungos lyderio Michailo Gorbačiovo pirmasis interviu žiniasklaidai po nepavykusio perversmo Maskvoje
Sovietų Sąjungos lyderio Michailo Gorbačiovo pirmasis interviu žiniasklaidai po nepavykusio perversmo Maskvoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

82-ejų Michailas Gorbačiovas šiuo metu gydosi Miunchene. Jis su ironija komentavo, kad „žudo ne ligos, o gandai“. Agentūrai ITAR-TASS jis teigė, kad jau priprato prie tokių „žinių“ apie savo mirtį.

„Šiuo metu vaikštinėju su apsaugininkais po vakarinį Miuncheną. Ginkluoti iki ausų“, – juokavo M.Gorbačiovas.

Informaciją apie M.Gorbačiovo mirtį šį kartą paskelbė autoritetingas Rusijos leidinys „Argumentai ir faktai“ savo „Twitter“ mikrobloge. Jame žurnalistas Olegas Kašinas rašė: „Staiga mirė buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas.“

Tačiau antradienį pranešimas pašalintas. Redakcijos atstovas tvirtino, kad kažkas įsilaužė į „Twitter“ paskyrą ir negražiai pajuokavo.

M.Gorbačiovo fondo vadovas Pavelas Palaženko pasmerkė tokį žiniasklaidos elgesį ir pavadino šią informaciją „gėdingu melu“.

Michailo Gorbačiovo liga

Fondo atstovų teigimu, M.Gorbačiovas jau seniai serga diabetu. Dėl šios ligos jis ir gydosi Vokietijoje. Todėl politikas ir negalėjo dalyvauti Nobelio premijos laureatų susitikime antradienį.

Pirmą kartą 2013 m. apie M.Gorbačiovo mirtį mikrobloge „Twitter“ paskelbta gegužės 22 d. „Nekreipkite dėmesio“, – tąkart žurnalistams tarė M.Gorbačiovas.

Rugpjūčio 7 d. sovietų lyderis ir vėl buvo priverstas neigti gandus apie savo mirtį. Jis teigė, kad stebisi nuolat pasirodančiais gandais apie kritinę savo sveikatos būklę. Tačiau tvirtino, kad spalvos gerokai sutirštintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas