Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Vokietijos kancleris G.Schroederis – Maskvoje: teigia atostogaujantis

Gerhardas Schroederis Vokietijoje tapo nemėgstamas dėl artumo Vladimirui Putinui. Dabar buvęs šalies kancleris „atostogauja“ Maskvoje, kaip jis pasakojo vokiečių televicijos NTV korespondentui Rusijos sostinėje. Vokietijos vyriausybė nedelsdama atsiribojo nuo buvusio Socialdemokratų partijos lyderio.
Gerhardas Schroederis ir Vladimiras Putinas
Gerhardas Schroederis ir Vladimiras Putinas 2016-aisiais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs Vokietijos kancleris G.Schroederis šiuo metu vėl lankosi Maskvoje.

„Kelias dienas atostogausiu čia. Maskva yra gražus miestas“, – sakė jis NTV korespondentui Dirkui Emmerichui.

Kai jam buvo pasakyta, kad jis yra netoli Rusijos naftos bendrovės „Rosneft“ būstinės, G.Schroederis atsakė: „Ar taip? O taip, teisingai, tu teisus.“

Gegužės mėnesį G.Schroederis nusprendė atsisakyti savo pareigų šioje įmonėje ir taip pat pareiškė, kad atsisakys pasiūlyto stebėtojų tarybos posto dujų bendrovėje „Gazprom“.

Socialdemokratas ir darbo ministras Hubertus Heilas interviu RTL ir NTV vėl atsiribojo nuo buvusio Socialdemokratų partijos vadovo G.Schroederio.

„Jau seniai neturiu jokio supratimo tokiam elgesiui, ypač šiais laikais, – sakė H.Heilas. – Tačiau tai nesusiję su federalinės vyriausybės ir mano partijos politika“.

Vyriausybės atstovas spaudai, paklaustas RTL ir NTV, atsakė: „Federalinė kanceliarija nedalyvavo ir nedalyvauja įgyvendinant Gerhardo Schroederio kelionę į Maskvą“.

Nori palaikyti ryšius su Putinu

1998–2005 m. Vokietijos kanclerio pareigas ėjęs G.Schroederis daugelį metų buvo kritikuojamas dėl ryšių su Rusijos valstybinėmis korporacijomis ir laikomas artimu Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugu. Ukrainos karo fone spaudimas jam didėjo.

„Frankfurter Allgemeine Zeitung“ neseniai pranešė, kad G.Schroederis norėjo palaikyti ryšius su V.Putinu nepaisant Rusijos agresijos karo.

„Neatsisakysiu galimybės kalbėtis su prezidentu Putinu“, – sakė buvęs kancleris. Pranešime teigiama, kad G.Schroederis pareiškė, jog netiki kariniu sprendimu Ukrainoje, ir suabejojo, kodėl daugiausia dėmesio skiriama ginklų tiekimui.

Gegužės pabaigoje buvo panaikintos kai kurios buvusio kanclerio privilegijos. Pavyzdžiui, Bundestago biudžeto komitetas nusprendė uždaryti jo biurą. Vien pernai iš valstybės iždo personalo išlaidoms padengti išleista daugiau kaip 400 000 eurų. Tačiau 78-erių metų vyras vis dar turi teisę į pensiją ir asmeninę apsaugą.

Šiuo metu Socialdemokratų partijoje vyksta procesas prieš G.Schroederį dėl galimo pašalinimo iš partijos. Tačiau tam yra didelių teisinių kliūčių. Sprendimas bus priimtas per ateinančias tris savaites – manoma, kad realu paskelbti apie tai pirmąją rugpjūčio savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito