Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvusi S.Šoigu komanda byra: dėl korupcijos sulaikytas septintasis pareigūnas

Tyrėjai sulaikė Centrinės karinės apygardos šarvuočių tarnybos vadovą generolą majorą Denisą Putilovą dėl kyšininkavimo itin stambiu mastu, pranešė Rusijos tyrimų komiteto spaudos tarnyba.
Rusijos tyrimų komitetas
Rusijos tyrimų komitetas / Rusijos tyrimų komitetas

Pasak tyrėjų, 2023 m. Rusijos gynybos ministerija, vykdydama valstybės gynybos užsakymą, su individualiu verslininku, kurio pavardė nenurodyta, pasirašė keletą valstybinių sutarčių dėl karinės automobilių technikos remonto ir priežiūros.

D.Putilovas kontroliavo sutarčių, kurių vertė viršijo 140 mln. rublių (1,36 mln. eurų), vykdymą.

„Siekdamas susilpninti kontrolę, gauti kitų privilegijų ir lengvatų vykdant valstybės gynybos užsakymą, taip pat sudarant naujas sutartis ateityje, D.Putilovas iš individualaus verslininko atstovo gavo 10 mln. rublių (97,5 tūkst. eurų) kyšį“, – pažymima pranešime.

Tyimų komitetas pridūrė, kad kardomoji priemonė generolui majorui dar nepaskirta. Šiuo metu bylą tiria Vyriausioji karinių tyrimų valdyba.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šių metų gegužę suteikė D.Putilovui generolo majoro laipsnį. Oficialiose Gynybos ministerijos interneto svetainėse išsamių duomenų apie jo biografiją nėra.

Nuo šio pavasario kyšininkavimo bylose buvo sulaikyti keli generolai ir Gynybos ministerijos pareigūnai iš buvusio ministerijos vadovo Sergejaus Šoigu komandos. Aukščiausio rango iš jų – gynybos viceministras Timūras Ivanovas, kuris kaltinamas paėmęs stambaus masto kyšį pasirašydamas sutartis su kariniu departamentu.

Dar dviem buvusiems S.Šoigu pavaduotojams Dmitrijui Bulgakovui ir Pavelui Popovui, taip pat Gynybos ministerijos Vyriausiosios personalo valdybos viršininkui generolui leitenantui Jurijui Kuznecovui taip pat pateikti kaltinimai korupcija. Be jų, dėl kaltinimų kyšių ėmimu itin stambiu mastu buvo sulaikyti Generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Vadimas Šamarinas ir Leningrado karinės apygardos vado pavaduotojas logistikai generolas majoras Valerijus Muminjanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas