Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Čečėnų milijardieriaus sūnus sumušė už saugumą atsakingą Rusijos pareigūną

Rusijos tyrimų komitetas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip 23 metų Timūras Bažajevas, Čečėnijos milijardieriaus Musos Bažajevo sūnus, netoli Lužnikų stadiono sumušė Vidaus reikalų departamento Viešosios tvarkos apsaugos skyriaus viršininką pulkininką Aleksandrą Machoniną, skelbia rusų žiniasklaida.
Susirėmimas su pareigūnais
Susirėmimas su pareigūnais / Kadras iš vaizdo įrašo

Teigiama, kad pareigūnas buvo atsakingas už visą viešąjį saugumą sostinės Centrinėje apygardoje ir daugelį metų asmeniškai prižiūrėjo protestų išvaikymą.

Pagal buvusio „Rosgvardijos“ vadovo patarėjo ir deputato Aleksandro Chinšteino versiją konfliktas įvyko, kai T.Bažajevas bandė praeiti į Lužnikų stadiono teritoriją, kuriame buvo ruošiamasi milžiniškam koncertui, per tarnybinius vartus. Renginyje buvo laukiama apie 70 tūkst. žiūrovų, todėl, pasak „The Moscow Times“, buvo sustiprintas saugumas.

Pranešama, kad A.Machoninas neleido T.Bažajevui pasinaudoti savo padėtimi ir nukreipė į įprastą įėjimą, kuriame vykdoma žiūrovų apžiūra. Tačiau milijardieriaus sūnus perlipo per tvorą ir ėmė mušti pareigūną. Po to jis buvo sulaikytas.

Socialinių tinklų nuotrauka/Milijardierius Musa Bažajevas
Socialinių tinklų nuotrauka/Milijardierius Musa Bažajevas

Jam iškelta baudžiamoji byla dėl smurto panaudojimo prieš valdžios atstovą.

M.Bažajevas leidiniui „Izvestija“ sakė abejojantis, kad jo sūnus galėtų atlikti „kažkokius neteisingus asocialius veiksmus“.

Tačiau verslininkas pridūrė, kad nesiruošia daug kovoti: „Jei mano sūnus kaltas ir kažkur įsivėlęs, jis atsakys, o jei ne, tai ne“.

Reaguodamas į situaciją A.Chinšteinas teigė, kad Vidaus reikalų ministerijos vadovybė perėmė bylos kontrolę „dėl aktyvių bandymų daryti įtaką“ jos eigai.

Incidentas buvo užfiksuotas vaizdo įraše, todėl policijos pareigūnai „nepasiduos“, o „kaltininkui nepavyks išvengti atsakomybės“, pažymėjo deputatas.

„Jokiu būdu nesididžiuoju, juolab kad asmeniškai pažįstu Musą Bažajevą, – kalbėjo A.Chinšteinas. – Tačiau, kad ir koks gerbiamas buvo tėvas, tai nesuteikia sūnui teisės vidury baltos dienos Maskvos centre smogti policijos pulkininkui į veidą.“

Tyrimų komiteto paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip jaunuolis grumiasi su policininku ir bando smogti jam į galvą, tuo tarpu antras policininkas bando atitraukti T.Bažajevą, o tada kolegai į pagalbą ateina dar viena policininkė.

M.Bažajevas yra čečėnų kilmės Rusijos verslininkas. Jis yra „Alliance Group“, diversifikuoto koncerno, veikiančio statybų, naftos ir tekstilės pramonėje, prezidentas ir bendrasavininkas, bendrovės „Russian Platinum Group“, kurioje jam priklauso 40 proc. akcijų, direktorių tarybos pirmininkas.

Remiantis naujienų svetainės „Forbes“ duomenimis, 2020 m. M.Bažajevas užėmė 139 vietą turtingiausių Rusijos žmonių sąraše. Jo turtas vertinamas 689 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas