Sportas gyvai
06 17 /18:08

Nugriaudėjo sprogimas Čekijos poligone, kuriame anksčiau treniravosi Ukrainos kariai: žuvo karys, dar 8 sužeisti

Čekijos rytuose esančiame Libavos kariniame poligone nugriaudėjo sprogimas. Preliminariais duomenimis, sužeisti aštuoni žmonės, vienas karys žuvo. Į įvykio vietą atvyko karo policija ir gelbėjimo tarnybos.
Sprogimas Čekijos poligone
Sprogimas Čekijos poligone / iDnes nuotr.

Sprogimas įvyko maždaug vidurdienį Libavos poligone netoli Olomouco, maždaug už 200 km į rytus nuo sostinės Prahos.

„Per sprogimą Libavos poligone žuvo vienas profesionalus karys, – socialiniame tinkle „X“ paskelbė čekų kariuomenė. – Septyni profesionalūs kariai ir vienas civilis darbuotojas buvo nugabenti į karinę ir universitetinę ligonines Olomouce.“

Olomouco universitetinės ligoninės atstovas spaudai Adamas Fritscheris AFP sakė, kad į šią ligoninę paguldyti du pacientai, atskraidinti iš bazės sraigtasparniu.

„Jų sužeidimai vidutinio sunkumo, gyvybei pavojus negresia“, – pridūrė jis.

Poligone apmokomi Ukrainos kariai

Libavoje, esančioje į rytus nuo Olomouco, Čekijos kariuomenė nuo 2022 metų pabaigos apmoko karius iš Ukrainos, nuo 2022-ųjų vasario kovojančios su Rusijos invazija.

Tačiau karo policijos atstovė spaudai Katerina Mlynkova AFP sakė, kad sužeistieji nėra užsieniečiai.

Dar nenustatė, kas sprogo

Kariuomenė tinkle „X“ pranešė, kad „sprogo kažkokia amunicija“. Išsamesnės informacijos nepateikta.

Į įvykio vietą taip pat atskubėjo gelbėjimo tarnybos. „Kadangi tai yra karinė teritorija ir kariuomenė, daugiau informacijos pateikti negaliu. Galiu tik patvirtinti, kad mes įsikišome į šį įvykį, turime du ekipažus iš Olomouco, taip pat padeda oro greitosios pagalbos tarnyba iš kito regiono“, – sakė Olomouco regiono Medicinos gelbėjimo tarnybos atstovė Lucie Mikisková.

Google Maps/Libavos karinis poligonas
Google Maps/Libavos karinis poligonas

Remiantis Libavos karinio dalinio interneto svetainėje pateikta informacija, pirmadienį karinėje teritorijoje planuotos pratybos, ribojamas eismas privažiuojamaisiais keliais, pranešama apie padidėjusį triukšmą ir eismą aplinkiniuose kaimuose.

Libavos karinis poligonas yra netoli Olomouco miesto, maždaug už 250 km į rytus nuo Prahos. Jis veikia nuo 1949 m., o jo plotas – apie 235,5 kv. km, praneša iDnes. Tikėtina, kad visi nukentėję asmenys yra kariškiai: civiliams patekimas į teritoriją yra ribojamas.

Kaip pranešė Čekijos radijas, anksčiau poligoną Ukrainos kariškiai naudojo šaudymui, medicininiams ir taktiniams mokymams. Nežinoma, ar dabar vyko pratybos ir kas jose dalyvavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius