Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 21 /08 22 10:11

Čekijos prezidentas įvertino, kaip baigsis karas Ukrainoje

Karas Ukrainoje baigsis, kai abi pusės supras, kad karinėmis priemonėmis savo tikslų pasiekti neįmanoma, tačiau tai gali užtrukti ne vienerius metus. Tai pareiškė Čekijos prezidentas Petras Pavelas, pranešė interneto svetainė „Novinky“.
Petras Pavelas
Petras Pavelas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Konfliktas tęsis tol, kol atsiras pakankamai jėgos įtikinti abi puses, kad karinėmis priemonėmis negalima pasiekti politinių tikslų. Tai gali įvykti šiais metais, bet taip pat gali įvykti ir kitais metais arba galbūt po kelerių metų. Konfliktas iš karštosios fazės gali pereiti į įšaldytą konfliktą, kuris gali tęstis ne vienerius metus“, – mano jis.

Jo nuomone, po kelerių metų abi pusės supras, kad karo tęsti neįmanoma, ir pradės derybas. Tačiau pasaulio galybės – ne tik JAV, bet ir Kinija – turėtų gerokai prie to prisidėti.

„Teisinga taika, jei ją įsivaizduotumėme skalėje tarp 100 proc. arba nieko, reikštų, kad Ukraina atgautų visišką savo teritorijos, įskaitant Krymą, kontrolę. Ji apimtų karo nuostolių atlyginimą agresoriaus sąskaita. Tačiau, kaip turbūt visi jaučiame, tai veikiau iliuzija. Tikrovė bus šiek tiek kitokia. Turėtume kalbėti apie tai, kad norime kuo labiau priartėti prie teisingos taikos“, – sakė P.Pavelas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas